Dette trenger du:
Første laget er marispanen:
1-2 eggehviter
300 g mandelmasse
140 g tagatesse
Andre laget er trøffel:
80 g Sjokolade sukkerfri
40 g kremfløte
Tredje laget er geléen:
Bringebærgelé laget av fun light bringebærsaft
3 dl sterkt blandet saft
4 ts gelatinpulver
Fjerde laget er sjokoladetrekk:
50 -100 g sukkerfri sjokolade
1. Bland søtning, mandler og eggehvite sammen, kna godt til det blir en fast deig med marsipan. Er eggehviten fra ett stort egg trenger du muligens litt mer mandelmasse.
– tips! Kok opp en kjele vann, ha eggehviten og tagatesse i en bolle å la den stå i vannbad til tagatesse løses opp.
2. Legg plastfolie på benken, legg deretter marispanen oppå, dekk over med plastfolie på toppen også. Kjevle marispanen flat å legg den i en passende form. Fjern den øverste folien og sett kjølig.
3. Kok opp fløte. Ta av kjelen fra varmen, bryt sjokoladen i biter og ha i den varme fløten. Rør til sjokoladen har smeltet. Settes kaldt til det begynner å stivne, for å så helles over marsipanen.
4. Kok opp saft med gelatin, kokes i ca. 5 minutter så all gelatinen er oppløst. Sett kaldt, hell geléen over trøffellaget like før den stivner. Viktig at den er helt avkjølt!
5. Når geléen har stivnet kan du smelte sjokolade, jeg syns det funker best å koke opp vannet i en kjele, å ha en plastikkbolle med sjokoladen i å smelte i vannbad.
6. Det beste er å dele opp bitene før du dekker dem med sjokolade, for det hindrer de å sprekke når man deler opp når sjokoladen har stivnet!
Dette smaker helt magisk!
#sjokolade #troika #lavkarbo #sukkerfri
Så godt det så ut ! Skal prøve det selv .
Hjemmelaget er alltid det beste !
dette var en veldig god smaksopplevelse;)
Hva mener du med mandelmasse? Malte mandler?
Mandelmel?
Må prøves for det så utrolig godt ut ❤️
malte mandler er det samme som mandelmel med skoldet mandler. 🙂
Hvor stor form bruker du?
Hege: 20×25 ca.
tenkte å lage denne med ferdig masipan fra sukrin og den sukkerfrie geleen fra eldorado. skal jeg lage geleen med mindre vann enn pakningen tilsier ? (5dl). og ca hvor mye er 40 gr kremfløte?