Mmmm. Sykt digg å ha noe snacks liggende i tilfelle man ønsker noe søtt og snavle på 😉
Dette trenger du:
Bunn:
3 never mandler
1 dl kokos ( den jeg bruker er kjøpt i Sverige, kun 3,4 g karbohydrater pr 100 g))
50 g smør/kokosolje
Litt søtning
Litt salt
Litt vann ( se an massen)
30 g fibersirup clear
Til karamellen:
25 g smør
75 ml fløte
1 ss tagatesse
1 ts vaniljepulver
30 g fibersirup clear
50 g fibersirup gold
Sjokolade til topping 👌
Slik gjør du det:
Mal mandler, kokos, salt og søtning i en foodprosessor. Smelt smøret og tilsett i blandingen. Varm fibersirup til den er helt flytende, bland i og kjør maskinen litt til å spe ut med litt vann om massen er veldig tørr.
Karamellen:
Ha 25 g smør, 1 ss tagatesse, 75 ml Kremfløte, 1 ts vaniljepulver, 30 g fibersirup clear og 50 g fibersirup gold i en plastbolle som tåler høy varme, smak til! Hvis du ønsker litt søtere smak tilsett mer søtning, jeg brukte flytende natreen.
Bland dette godt sammen å sett i mikrobølgeovn på svak varme i +/÷ 10 minutter. Stopp å sjekke konsistens og rør litt underveis.
Hvis man skal koke i kjele må man beregne litt tid. Minimum 40 minutter på middels varme, rør av og til. Desto lengre man koker desto hardere konsistens.
Fordel massen utover en brødform med bakepapir i. Sett kjølig.
http://m.meglerfru1.blogg.no/1476441182_lavkarbosnickers_sukk.html
Hell karamellen over blandingen. Anbefaler å dele opp i biter før karamellen stivner helt, noe jeg glemte selvfølgelig…..
Smelt sjokoladen i vannbad, å fordel utover karamellmassen. Sett kjølig en liten stund så er de klar til å spises!
Dette så helt nydelig ut, takk for oppskfiten 🙂 (Har forresten ukens blogg, bli gjerne med)
Ser helt nydelig ut! 😀
Victoria Larsen: takk:)
Må man bruke tagetesse for å lage karamell eller kan man bruke annen søtning?