Proteinrundstykker Glutenfri (Lavkarbo)

mmmm.. Sykt digg! Smaker hverken svamp eller klissete som mange er.

11, 5 g protein og 2,1 g karbohydrater pr. Stk. 

Denne oppskriften er nok til 6 stk.

Dette trenger du:

3 egg

1 boks cottage cheese  (liten)

1 dl sesamfrø 

1 dl linfrø 

1/2 dl gresskarkjerner/solsikkekjerner 

1/2-1 dl mandler 

Fiberhusk/psyllium 

2 ts bakepulver 

En dæsj søtning

Litt salt 

 

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 220°c og varmluft 

Kjør de tørre ingrediensene utenom psyllium i en foodprosessor/blender. 

Tilsett cottage cheese og knus skikkelig.

Tilsett ett og ett egg og bland godt. 

Smak til med salt og søtning. Søtning er viktig for smakens skyld. 

Kjør massen mens du tilsetter litt og litt, et par ss er vel nok. Kommer helt an på tykningsgraden, forskjellig fra merke til merke. 

Jeg stekte de i silikonformer, det var genialt for noen ganger har de hatt tendens til å flyte litt utover. 

Stekes på midterste rille i ca 20 minutter. 

8 kommentarer

Siste innlegg