Moussaka – glutenfri (lavkarbo)

 

 

Utrolig godt, litt tidkrevende,

men absolutt verdt det. 

 

Dette trenger du:

1 stor løk

2 fedd hvitløk 

5-600 g kjøttdeig 

2 ts persille 

Litt olje til steking

2 ts basilikum eller aller helst frisk basilikum  (noen blader)

1 ts salt 

1 boks hakket tomat

2 ss tomatpuré 

2 ts oregano 

1 ts søtning  (kan sløyfes)

2 ts pepper 

Litt kanel

2 buljongterninger 

1 dl vann

Pastinakk/Sellerirot

 

Hvitsaus:

3 store ss Philadelphia/annen kremost 

1-1/2 dl fløte

Litt salt

Litt pepper 

Litt malt muskatnøtt 

 

Slik gjør du det:

Kutt løk og hvitløk i småbiter og fres i litt olje.

Tilsett kjøttdeigen å stek til den er litt brun.

Tilsett tomatpuré, hakket tomat, ferdigblandet buljongterninger og vann og krydderet. 

Kok dette i noen minutter, smak til om du ønsker mer krydder. La kjøttblandingen trekke i ca 20 minutter, mens du venter lager du hvitsaus.

Hvitsaus:

Ha Philadelphia og fløten i en kjele, kok i noen minutter, tilsett salt, pepper og muskat- smak til. Ta en ostehøvel og ordne tynne skiver med pastinakk/sellerirot. Kok dette til pastinakken/sellerirota er mør. 

 

Hell kjøttblandingen over i en ildfast form, fordel hvitsaus oppå kjøttblandingen og ha på godt med ost på toppen. 

 

Stekes på midterste rille i ca 20-25 minutter på 200°c og varmluft. 

 

Lag salat mens moussaken stekes. 

Fetaost passer godt til. 
 

 

4 kommentarer
    1. Hva om en ikke har varmluftsovn? 😅 hvor lenge skal den stekes og på hvor mange grader?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg