Sweet Chili-saus lavkarbo

Sweet Chili-saus er så utrolig godt, men inneholder alt for mye sukker de man får kjøpt i butikken.

 

Dette trenger du:

1 1/2 chili

1/2 kinesisk hvitløk/2 fedd hvitløk

1 1/2 dl vann

Salt

4 ss tagatesse

4 ss edikk

1 1/2 ts johannesbrødkjernemel

Slik gjør du det:

Skjær opp chili og hvitløk, fjern frøene om du ønsker en mildere saus.

Ha chili, hvitløk, 1 dl vann, salt, tagatesse og edikk i en food prosessor.

Kjør blandingen en stund til alt er most og har en fin konsistens, smak til.

Bland 1/2 dl vann i ett glass med 1 1/2 teskje jbkm, rør godt ut. (Det vil tykne masse, bare så du er klar over det på forhånd.)

Finn frem en kjele å kok blandingen med chili i noen minutter. Tilsett utrørt jbkm i blandigen å rør godt til en klumpefri masse.

Kok videre i noen minutter.

Sett blandingen kjølig, den kommer nok til å stivne litt til når den er kald.

Noe som er skikkelig godt er å blande 2 deler sweet chili med 1 del majones 😍 prøv det!!

Supergodt til både dip og saus.

 

4 kommentarer
    1. Hei! 🙂 Vil bare gjøre deg oppmerksom på at du har skrevet “Bland 1/2 dl vann i ett glass med 1 1/2 dl jbkm, rør godt ut.”. Regner med det skal stå 1 1/2 ts. i stedet for dl. siden det er det som står lenger oppe i oppskriften? Jeg gjorde hvert fall det og det ble stor suksess! Tusen takk for denne nydelige oppskriften 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg