Viltgryte

 

Dette er en viltgryte laget av helstekt rådyrlår, entrecôte, flatbiff og rundstek av elg langtidsstekt. 

 

Tok restene av rådyrlåret, gulrot, vann, smør, hvitløk, salt, pepper og løk i en kjele å kokte i 3 timer. 

Mens krafta kokte gnidde jeg inn elgkjøttet i salt og pepper, freste i panna til en fin og brun stekeskorpe.

Fant frem ei dyp stekeplate å tilsatte  2/3 av plata med vann. 

La kjøttet på plata å stekte midt i ovnen på 90 grader i 4 timer.

Silte og hadde over i en kjele.

Tilsatte 2 ss Philadelphia kremost og 1 ss smør og rørte ut.

2 ss Crème Fraiche og 3 dl fløte. 

Kokte videre i en halvtimes tid, smakte til med salt og pepper.

 

Lagde “karamell” av tagatesse, for å en fyldigere smak på gryta. 

Smeltet på svak varme til den ble gylden. 

 

Bruker nesten alltid karamell og lignene i fløte/viltsaus/gryter, siden jeg ikke kan tilsette brunost pga karbohydratene.

 

Stekte sopp og løk med smør i stekepanna å tilsatte i gryta.

Langtidsstekt kjøtt er noe av det beste jeg vet, nesten uansett kjøtt blir helt magisk ved langtidssteking. 

Se her:

Kuttet kjøttet i terninger å tilsatte i gryta, kokte videre i ca 2 timer. 

Helt usannsynlig mørt og godt! 

Serverte med brokkoli og gulrot. Så godt og så enkelt. 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg