Lavkarbopizza med sprø bunn – Glutenfri

Herre min hatt så deilig!!

1 deig, mange muligheter ♡

Å utforske med mat er kjempegøy, bare det å prøve og feile for å finne retter man atter en gang lager.

Denne oppskriften er inspirert av lefsene/tortillasen som jeg har laget mange ganger. 

Oppskriften på lefsene finner du her:

http://m.meglerfru1.blogg.no/1485466676_tortillaslefser__lavkarbo.html

Dette trenger du til en stor deig:

3 egg

4 ss fiberhusk/ psyllium

150 g sesammel 

50 g mandelmel 

2 dl kokende vann 

1, 5 ts salt

1 ts bakepulver 

2 ts søtning  (natreen flytende)

1/2 dl olje

 

Fyll: 

1/2 boks Hakket tomat

1 Hvitløksfedd 

2 ts Søtning

2 ts Salt

2 ts Pepper 

2 ts Oregano 

 

Ønsket topping! 

Jeg brukte 4 oster – gauda, Jarlsberg, cheddar og mozarella.

Spekeskinke og 4 forskjellige paprika, toppet med ruccola.

 

Slik gjør du det:

Bland alt det tørre i en miksmaster eller food prosessor. 

Tilsett ett og ett egg.

Bland i kokende vann og litt av oljen.

Det skal være en smidig deig!

(Jeg delte deigen i 2 å stekte i paiform i metall.)

Gni inn litt olje og utover benken – finn frem 2 bakepapir. 

Legg deigen oppå det ene og litt olje på deigen – nytt bakepapir oppå der igjen. Kjevle ut en tynn deig som du har over i form/pizzastein. 

Sprayet deigen med litt olje og vann å forhåndsstekte på 200°c og varmluft i ca 15 minutter.

 

Lagde fyllet ved å blande tomatpuré og hakket tomat sammen med presset hvitløk i.

Smakte til med salt, søtning, løkpulver, pepper og oregano.
 Dette er en meget enkel og god pizzasaus, uten steking og kutting. 

Anbefales på det sterkeste

☆ 

 

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg