Fiskesuppe – glutenfri (Lavkarbo)

 

 

 

Enkel og god fiskesuppe uten fortykningsmiddel og lignende.

 

 

Dette trenger du:

500 g laks/annen fisk

300 g kremost

2 dl fløte

5 dl vann

4 fiskebuljongterninger

1 stor løk

5-6 vårløk/1 purreløk

1 liten pastinakk/sellerirot 

4 middels gulrøtter 

1-2 ts salt 

1 -2 ts pepper 

 

 

Slik gjør du det:

Start med å kutte løk i passende store biteŕ, stek den blank i en god ss smør. Kutt vårløk, pastinakk og gulrot i småbiter. 

Rør ut 4 buljongterninger ut i varmt vann å bland i løken. 

Hell over i en kjele, ha kremost i og rør godt ut. 

La det hele koke i ca 10 minutter, så tilsetter du fløte og koker i noen minutter til.

 

Tilsett resterende grønnsakene i suppa og kok i noen minutter til grønnsakene er møre.

Smak til med salt og pepper. 

Tilsett laksen like før servering.

 

11 kommentarer
      1. @Veronica Andre grønnsaker som er gode i fiskesuppe kan være f.eks. fennikel, sellerirot, knutekål, blomkål, aspargesbønner…

    1. Veronica: Hmm vanskelig å si, gulrot e et mist i fiskesuppe t mæ. Prøv å bytt ut med minigulrot? Mindre karbo.
      Eller kanskje bare prøve uten 🙂

    2. Nydelig suppe, laget den 2 ganger nå.1. Første gang med frosen torsk blokk i biter og 2. Gang med seiblokk like god. Bruker litt mindre ost og heller 1 sp.skje creme fraice med fløten. Noen buketter med blomkål og brokoli sammen med fisken tilslutt.
      Med hjemmelaget knekkebrød et topp måltid.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg