Lavkarboboller – omg nesten som hveteboller

 


 

Dette er helt utrolig, kjempegode alternativboller til hveteboller. 

Samboeren min elsket de! Da blir det boller fremover i stedet for lavkarbobrød.

Like gode med hvitost som med Nugatti Zero eller sukkerfri jordbær og SMØR.

Denne livsstilen er så fantastisk, sånne ting er måltid for oss – kun 1.2 karbohydrater pr stk også.

 

Dette trenger du til ca 12 stk:

3 egg

1 beger creme fraiche/seterrømme 

4 ss tagatesse 

4 ts Kardemomme 

Litt salt

1 ts bakepulver 

75 g smør

2-3 ss fiberhusk/psyllium 

100 g mandelmel 

Eventuelt egg til pensling

 

Slik gjør du det:

Rør sammen egg og tagatesse  til det er godt blandet sammen.

Rør inn rømme/creme fraiche til en klumpefri masse.

Tilsett litt salt, kardemomme og bakepulver å rør godt.

Smak til, disse er gode litt søte og med mye kardemomme i.

Smelt smøret å rør inn.

Tilsett mandelmelet og fiberhusk til slutt.

La deigen svelle i noen minutter.

Sett ovnen på 200°c.

 

Jeg anbefaler deg å steke i muffinsformer siden deigen ikke er egnet å trille ut. Kan fort bli veldig kompakt med mer fiberhusk.

Fordel utover i muffinsformer å pensle med egg om ønskelig.

 

Stek på midterste rille i ca 15 minutter.

De er best helt avkjølte! 

 

25 kommentarer

Siste innlegg