Pizza – favoritten – Lavkarbo

 

 

Omg omg omg.. idag har jeg gjort noe riktig i hvert fall 🙂 

Denne ble veldig god, min favoritt so far. 

Så dette trenger du til en stor pizza:

 

2 egg

50 g sesammel 

50 g mandelmel 

1 beger cottage cheese 

1 neve (ca 1 dl mozarella)

1-2 dl hvitost

6 ts fiberhusk/psyllium 

Litt salt 

1/2 dl olje 

 

 

Slik gjør du det:

Tilsett Cottage cheese å knus i food prosessor eller lignende.

Tilsett egg, mozarella og hvitost.

Kjør til en fin masse før du tilsetter litt og litt olje vekselvis med mandelmel, fiberhusk  og sesammel.

Smak til med salt. Deigen skal være ganske tykk og lett å forme. 

Om den er litt for bløt tilsetter du mer fiberhusk og om den er litt for tykk litt olje/vann. 

Sett stekeovnen på 220°c og varmluft. 

Finn frem 2 bakepapir og 1 stekeplate.

 

Legg deigen i en klump midt på et bakepapir, så gnir du inn litt olje eller smør på det andre bakepapiret. 

Legg så det bakepapiret med olje/smør på over deigen å kjevle utover.

Den skal være nokså tynn, men ikke gjennomsiktig.

Forhåndsstek i ca 15 minutter på midterste rille.

Ønsker du en sprøere bunn lager du små pizzaer, lagde 6 stk på denne deigen å da ble den enda bedre. 

Barna syns det var bedre også, for da kunne de velge selv hva de ville ha på egen pizza. 

Smart å fryse ned ferdigstekt bunn i fryseren også. 

 

Fyll med ønsket fyll å stek på ca 15 minutter, midterste rille og 220-240 °c og varmluft. 

 

Enkelt fyll:

50 g ketchup sukkerfri 

1 ss olje

Noen dråper natreen flytende 

Litt salt 

Pizzakrydder 

Litt pepper 

 

Bland dette sammen å smak til – smør utover et tynt lag på pizzaen. 

 

11 g karbohydrater i hele bunnen

 

11 kommentarer

Siste innlegg