Omg omg omg.. idag har jeg gjort noe riktig i hvert fall 🙂
Denne ble veldig god, min favoritt so far.
Så dette trenger du til en stor pizza:
2 egg
50 g sesammel
50 g mandelmel
1 beger cottage cheese
1 neve (ca 1 dl mozarella)
1-2 dl hvitost
6 ts fiberhusk/psyllium
Litt salt
1/2 dl olje
Slik gjør du det:
Tilsett Cottage cheese å knus i food prosessor eller lignende.
Tilsett egg, mozarella og hvitost.
Kjør til en fin masse før du tilsetter litt og litt olje vekselvis med mandelmel, fiberhusk og sesammel.
Smak til med salt. Deigen skal være ganske tykk og lett å forme.
Om den er litt for bløt tilsetter du mer fiberhusk og om den er litt for tykk litt olje/vann.
Sett stekeovnen på 220°c og varmluft.
Finn frem 2 bakepapir og 1 stekeplate.
Legg deigen i en klump midt på et bakepapir, så gnir du inn litt olje eller smør på det andre bakepapiret.
Legg så det bakepapiret med olje/smør på over deigen å kjevle utover.
Den skal være nokså tynn, men ikke gjennomsiktig.
Forhåndsstek i ca 15 minutter på midterste rille.
Ønsker du en sprøere bunn lager du små pizzaer, lagde 6 stk på denne deigen å da ble den enda bedre.
Barna syns det var bedre også, for da kunne de velge selv hva de ville ha på egen pizza.
Smart å fryse ned ferdigstekt bunn i fryseren også.
Fyll med ønsket fyll å stek på ca 15 minutter, midterste rille og 220-240 °c og varmluft.
Enkelt fyll:
50 g ketchup sukkerfri
1 ss olje
Noen dråper natreen flytende
Litt salt
Pizzakrydder
Litt pepper
Bland dette sammen å smak til – smør utover et tynt lag på pizzaen.
11 g karbohydrater i hele bunnen
Åh, så nydelig! 😀
Ser kjempegod ut!
det så utrolig godt ut 🙂
Thomas Frydenberg: 🙂
Victoria Larsen: 🙂
Sofie: 😉
Kan man bruke noe annet enn cottage cheese :-O
mette: anbefale dæ å prøve asså;)
Hvor mye cottage chees? er det lite beger eller stort beger ?
Anonym: lite 😉
Dette var en supergod bunn til pizza 😋