Skogsbærpai/bærpai (Lavkarbo)

 

Når man får plutselig lyst på noe med bær å er litt lei bær med fløte og smoothie, da er det perfekt med bærpai. 

 

Dette trenger du:

2 eggehviter 

80 g mykt smør

30 g kokosmel 

250 g mandelmel 

1 ts salt 

4 ts tagatesse 

Fiberhusk/psyllium 

 

Fyll:

2-300 g bær 

Litt søtning  (her er det perfekt å bruke noen dråper natreen flytende)

 

 

Dette ble mye vanskeligere enn jeg trodde, men alt i alt er jeg fornøyd med resultatet 

 

Slik gjør du det:

Bland alle ingrediensen utenom fiberhusk i en food prosessor eller lign  (kan lages for hånd også.)

Tilsett fiberhusk litt og litt.

 

Nøyaktig hvor mye vet jeg ikke, men slik at deigen henger litt sammen å er grei å jobbe med.

 

Finn frem ei paiform å ta 2/3 av paien å klem godt til den dekker bunnen og oppover kantene.

 

Forhåndsstek på 200°c og varmluft på nederste rille i ca 10 minutter.

Du ser fort om den har stekt nok.

 

Vær obs på varmen, eventuelt  skru ned litt så slipper du brent mat.

Hvis du bruker fryst bær kan du tine de litt å blande inn søtning, smak til!

Fyll bærne utover paibunnen å ta den 1/3 av paideigen å legg i biter på toppen.

 

Ikke så veldig fin, men heldigvis smaker den godt. 

Stekes på 180°c i 10-12 min på nederste rille .

 

Kos deg ♡

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg