Duchesse “potet” sellerirot

 

 

 

Duchessepoteter er veldig godt til biff, siden jeg ikke spiser poteter så lagde jeg med sellerirot.

 

Dette trenger du:

300 g sellerirot

2 eggeplommer 

1 ss smør

Muskatnøtt 

Salt

Pepper 

Fløte til koking (kan sløyfes)

 

 

Slik gjør du det:

Kutt sellerirot i terninger, du kan koke i fløte å bruke fløten til saus etterpå om ønskelig for den tykner når den kokes en stund.

Ellers kan du koke i lettsaltet vann.

 

Kok sellerirota mør, hell av vannet/fløten å ha sellerirota i en food prosessor eller lignende.

Tilsett egg, smør og smak til med salt, muskat og pepper.

Hell massen over i en sprøytepose å lag  rosetter på et bakepapir.

 

Du kan også ordne topper med en skje.

Stek på midterste rille i ca 10 minutter på 250°c.

De skal være gyldne når de er ferdige.

 

Om du koker i fløte er det veldig godt å bruke fløten til å lage saus. 

Da slipper du johannesbrødkjernemel til fortykning.

 

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg