Sjokoladekake – glutenfri /sukkerfri (Lavkarbo)

 

 


 

 

Det er utrolig lenge siden jeg spiste sjokoladekake, så dette var veldig godt!

 

Dette trenger du:

6 egg

100 g tagatesse 

180 g mandelmel 

40 g kokosmel

1 dl fløte 

1 ts vaniljepulver 

2 ts bakepulver 

4 ss kakao

100 g smør 

1 ts salt 

 

Glasur:

50 g smør

200 g sjokolade sukkerfri 

1 dl kremfløte 

100 g Philadelphia 

80 g tagatesse 

3 ss kokt kaffe 

 

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 180°c.

Skill eggeplommene fra eggehvitene, pisk eggehvitene stive før du tilsetter plommene og tagatesse.

Smelt smør og mål opp de tørre ingrediensene og fløten. 

Du kan fint erstatte kokosmel med mer mandelmel, du vil nok trenge litt mindre væske – kokosmel trekker til seg mer væske enn mandelmel.

Tilsett vekselvis fløte og de tørre ingrediensene i eggedosisen. 

Tilsett smeltet smør til slutt. 

Finn frem en springform (24 cm) å kle den med bakepapir. 

Stek på midterste rille i ca 20 minutter, se an kaka om den trenger lengre steking.

Ikke åpne ovnen før halvveis i steketida, kaka kan falle sammen.

Anbefaler deg å lage glasuren når kaka stekes.

Glasur:

Smelt smør, trekk kjelen fra plata å tilsett sjokolade, kaffe og tagatesse.

 

Pisk krem av fløten, ta til sides å pisk Philadelphia litt i egen bolle. Bland kremen og Philadelphia sammen.

Tilsett sjokoladeblandingen i kremen/Philadelphiaen å rør til massen er fint blandet sammen.

Sett glasuren kjøling.

 

Avkjøl kaka helt før du tar på glasur.

 

 

 

6 kommentarer
    1. Vivian: ikke fettredusert, det smaker heller ikke særlig godt.
      Kjøpe ferdig mandelmel fra CarbZone med kun 5 karbohydrater i. 🙂 kan male sjøl og selvfølgelig.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg