Har du grønnsaker du burde få spist opp i stedet for å kaste dem?
Jeg gikk igjennom kjøleskapet i dag å hadde mye grønnsaker som begynte å bli litt slitne.
Hadde ikke nok blomkål til suppe så tenkte jeg måtte bruke alle grønnsakene til noe.
Dette trenger du:
Ostesaus:
3 dl fløte
300 g philadelphia kremost naturell
150 g ost (mozarella/annen ost)
Muskatnøtt
Salt
Pepper
Grønnsaker:
1/2 blomkålhode
1/2 brokkolihode
1 lite kålhode
4-5 små gulrøtter
5 sjampinjong
300 g bacon
Noen skiver ost til topping
Slik gjør du det:
Ha fløte og kremost i en kjele, kok opp å rør inn osten.
Smak til med salt, pepper og muskat.
Skjær opp grønnsakene i middels store biter, forhåndskok de litt.
Bland alle grønnsakene unntatt soppen i sausen.
Fordel utover ei ildfast skål å ha noen skiver ost på toppen.
Stek på midterste rille på 220°c og varmluft i ca 20 minutter.
Mens grønnsakene stekes i ovnen så kan du steke bacon og sopp.
Strø over nystekt sopp og bacon før servering.
Helt nydelig rett som man ikke trenger annet tilbehør til.
Du kan fritt velge hvilke grønnsaker du skal ha i.