Naaaam!! Den retten her altså..♡
Før lavkarbo kjøpte jeg Toros ferdigkit med kylling Tandoori, men på lavkarbo lager jeg alt fra bunnen selv.
Faktisk er det billigere også!
Dette trenger du:
Marinade:
4 Kyllingfileter
2-3 ss Tandoori Masalakrydder
1-2 ts salt
1 ts pepper
2 ts natreen flytende eller annen søtning
3 ts gurkemeie
3 ts paprikapulver
2-3 ts chili
1 dl olje
Saus:
2 ss Tandoori Masalakrydder
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts chili
2 ts paprika
2 ts gurkemeie
100 g rømme/creme fraiche
1 dl fløte
Dette bruker jeg.
Slik gjør du det:
Renskjær kyllingfileten å skjær opp i passende store biter på rundt 3-4 cm.
Finn frem en bolle å lag marinade, bland krydderet med oljen – smak til.
La kyllingen ligge i marinade minst en halvtime.
Stek kyllingen samtidig som du lager sausen.
Ha rømme/creme fraiche, fløte og krydderet i en kjele, kok dette en stund – det vil tykne litt.
Smak til med krydder og søtning.
Vanskelig å vite nøyaktig hvor mye krydder/søtning – prøv deg frem.
Rømme er fint å dempe smaken om det blir for spicy!
Server med salat og blomkålris.
☆
N y d e l i g
Så nydelig og godt det så ut! 🙂
Hei! 🙂 tusen takk for alt du legger ut og deler – jeg setter stor pris på det 🙂 I dag lagde jeg denne retten, men brukte garam masala. Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke, men den ble så sterk at verken jeg eller samboeren klarte å spise opp :p så da lurer jeg på om du ikke har smaksløker, eller om garam er sterkere enn tandori?;);) Kjempe god på smak, og superenkel å lage, men skal definitivt halvere kryddermengden neste gang :p
For å få den enda mer “ekte” kan du bruke kokosmelk i stedet for fløte 🙂 Ja, veldig godt.
Skogdame: klarer ikke smaken av kokosmelk mer :/ håpe den kjæm i smak igjen
Marthe: hei! Oisann! Det var ikke veldig bra, tåler ikke sterk mat i det hele tatt sjøl. Hmm. Har ikke prøvd den. Beklager. :/
Jeg har faktisk lurt på om jeg kan ha vært så ør, og brukt ss istedenfor ts – men vet ikke. Halverte hvertfall kryddermengden, og da ble den helt perfekt! Har spist det 3 ganger på en uke, så den ble en braksuksess her :))
Marthe: så bra du fant en løsning 😉 det e utrolig godt!
Hei. Takker for en inspirerende blogg:) Du skriver 100gr rømme/creme fraiche. Er det av hver eller tilsammen?
Lill Iren: tusen takk:) valgfritt om du bruke den ene eller den andre 🙂
Kjempe god Tandoori. Laget den litt mildere. Slo godt an hos alle i heimen. Denne blir garantert laget flere ganger.✌👍
Ann Elin: Tusen takk for det:)
Elsker denne retten 🤩
Kan du legge ut den oppskriften som var her tidligere? Mer en slags kyllinggryte “tandori”??