Ostekake Blåbær – Sukkerfri/Glutenfri Lavkarbo

Deilig og frisk ostekake som kan spises samme dag som den lages!

 

Dette trenger du:

Bunnen:

200 g mandler 

100 g hasselnøtter  (kan sløyfes)

60 g smør 

4 ss tagatesse 

 

Fyllet:

2 dl fløte 

150 g naturell kremost/créme fraiche/rømme

4 ss tagatesse 

2 ss sitronsaft 

1 ts Vaniljepulver 

250 g blåbær/bringebær/annen bær

1 1/2 dl vann

7 ts gelatinpulver

Bær til pynting

 

 

Slik gjør du det:

Kjør mandler og skoldet hasselnøtter i en food prosessor eller lignende med tagatesse.

Smelt smøret å ha det i food prosessoren.

Finn frem en liten springform på ca 22 cm, du kan legge bunnen og kun ringen på springforma direkte på et kakefat, eller ha bakepapir i bunnen på forma og ringen rundt.

Fordel nøtteblandingen utover forma å klem godt ned. 

 

Kok bær med vann og tagatesse i en kjele, etter bæra har kokt en stund tilsetter du gelatinpulver og rører godt. 

Kjør massen i en food prosessor eller lignende.

Sil ut stener og eventuelt skall. 

Sett geléen i kjøleskapet.

Pisk kremfløte til en stiv krem, tilsett sitron, vanilje og kremost.

Når geléen har blitt helt avkjølt heller du litt av blandingen utover bunnen. La stå kjølig en liten stund før du blander i resten av geléen i ostemassen. 

Rør godt sammen å hell over kakebunnen.

Min sto kjølig i ca 3 timer før servering, men anbefaler heller ca 5. 

Strø over ønsket bær og lignende. 

 

 

 

6 kommentarer

Siste innlegg