Tykklefse - sukkerfri og glutenfri lavkarbo

Tykklefse på lavkarbovis er kjempegodt, selvfølgelig ikke helt det samme som vanlig høykarbo - men de smaker godt uansett.

 

 

Dette trenger du:

150 g mandelmel 

150 g rømme/créme fraiche 

1 ts bakepulver 

1/2 ts salt

1/2 ts hornsalt

35 g tagatesse 

1 egg

1/2 ts kardemomme 

5 ts psyllium/fiberhusk 

Smør til steking 

 

Fyll:

Smør 

Tagatesse 

Kanel

 

 

Slik gjør du det:

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, tilsett rømme og egget - bland godt sammen. 

La deigen stå i noen minutter før du steker.

Ta litt smør på fingrene å del opp i biter.

Dette er litt klissete, men tilsetter man for mye psyllium blir det gummilignende konsistens.

 

Klapp de så flate du får til så steker du på tørr takke/stekepanne.

Stek på svak varme. 

Avkjøl på rist.

Fyll:

Rør sammen mykt smør, godt med tagatesse og kanel. 

Smør lefsene når de er helt avkjølte, del de i 2 å legg dem sammen.

 

Tips!

De kan fint fryses ferdifsmurte, men bruk bakepapir i mellom hver lefse.

2 kommentarer

Victoria Larsen

13.08.2017 kl.10:25

Ser jo kjempe godt ut! :-)

elisebr

14.08.2017 kl.13:40

Så gode de så ut! :)

Skriv en ny kommentar

meglerfru1

meglerfru1

27, Stjørdal

Når man oppdager lavkarbo! ÷ 23 kg på 7 mnd, å alt jeg gjorde var å kose meg. Holder vekten stabilt ved å spise lavkarbo. Har en sønn på 2 år som spiser ketogen diett på grunn av sykdom - medisinsk behandling. Bosatt på Hell på Stjørdal.

Kategorier

Arkiv

hits