Ostefylt og baconsurret Kjøttboller Lavkarbo

 

 

 

 

Dette var helt fantastisk!

Guacamole, salat og sprø pastinakk/sellerirot-chips som tilbehør.

Kjempelett og meget smakfullt.

Dette trenger du:

(6 porsjoner)

 

400 g kjøttdeig 

Litt fersk basilikum 

2 ts hvitløkspulver/1 fedd hvitløk 

2 ts pepper 

1 ts chili

1-2 ts salt

1/2 dl fløte/vann

Paprika

Ca 120 g bacon 

 

Slik gjør du det:

Kutt basilikum og paprika i små biter, ha over kjøttdeigen i en bolle eller bland alt sammen i kjøttdeigpakken. 

Kna alt godt sammen, smak til med krydder.

Skjær baconstrimlene i 2 å gjør som anvist på bildet under – ha eventuelt i muffinsformer tilfelle det setter seg litt fast. 

Legg bacon på tvers over, del kjøttdeigen opp i like store biter og form boller.

Ordne ett hull i hver bolle  (ikke helt igjennom) å legg bollen på baconet. Fyll hullet med ost å klem igjen – så tar du over baconskivene til slutt.

Stek på 225°c og varmluft i ca 18 minutter. 

Server med ønsket tilbehør, vi hadde avokado til overs som var meget overmoden – så det var fantastisk å lage guacamole til. 

Disse kjøttbollene er store og mektige. 

 

Oppskrift på guacamole finner du her:

http://m.meglerfru1.blogg.no/1490365360_guacamole.html

Enklere oppskrift:

1 moden avokado

2-3 ts sitronsaft 

Litt salt 

2 ts chilipulver.

Mos sammen å smak til. 

 

4 kommentarer

Siste innlegg