Sjokoladepizza Lavkarbo

 

o m g, herre min skaper altså… jeg er tom for ord!

Sjokoladepizza kom nettopp til Norge, dessverre proppfull av sukker og karbohydrater, men da tok jeg saken i egne hender –

vil faktisk tro at denne er hakket bedre enn den ferdigkjøpte også. 

Rettferdighet til oss og de som spiser ketogent og lavkarbo.

Bunnen er ferdig utregnet med ant. karbo, fett og proteiner. 

Bruker mandelmel fra Gymgrossisten med kun 4 karbohydrat pr 100 g, å det utgjør mye.

Lykke til!

 

 

Dette trenger du:

 

Bunn:

60 g kremost naturell

130 g mozarella revet

130 g mandelmel

20 g kakao

70 g tagatesse

2 g bakepulver

2 g salt

100 g egg

15 g fiberhusk/psyllium

10 g smør til utbaking

 

Topping:

40 g  naturell kremost

20 g nugatti zero

 

Hvit sjokolade med jordbær

Melkesjokolade

Mørk sjokolade

Sukkerfri Smarties

skoldet og hakket hasselnøtter

krem 

karamell

 

 

Karamell:

50 g fløte

20 g smør

20 g tagatesse

20 g fibersirup clear

25 g fibersirup gold

2 g vaniljepulver

 

 

Slik gjør du det:

Bland mozarella og kremost i en bolle som tåler mikro.

Kjør i mikro i 1 minutt til det er smeltet, vær obs på at det ikke brenner seg.

Tilsett egg og det tørre å bland godt sammen.

Sett ovnen på 170 grader og varmluft, finn frem 1 stekeplate og 2 bakepapir.

gni smør inn og utover på det ene papiret, å legg deigen på det andre papiret.

Legg det bakepapiret med smør på oppå deigen å kjevle ut, tynt men ikke gjennomsiktig.

Stek på midterste rille i ca 17 minutter.

Ta ut å skjær en runding, å legg på et fat.

 

Bland sammen Nugatti og Kremost til en myk blanding, smør utover når pizzaen er litt avkjølt.

Det er valgfritt hva du ønsker som topping, er sikkert godt med sukkerfri is og friske bær.

 

Karamell:

Ha alle ingrediensene og bland godt i en bolle som tåler høy varme og mikro.

kok i mikro i ca 4 minutter på maks 800 w.

Rør av og til å sjekk konsistensen.

 

Bunn:

13,6 karbohydrat 

69 g protein

139,7 g fett 

 

Del på ant porsjoner av bunnen så finner du pr stk/pr 100 g. 

Jeg bruker kantene/restene av bunnen til sjokoladekjeks. Smaker himmelsk alene også. 

8 kommentarer

Siste innlegg