hits

Pizzasnurrer Lavkarbo

 

Wow - say no more (!!)

Det her smaker faktisk hjemmelaget pizza som jeg spiste hele barndommen. 

Disse snurrene er en suksess faktisk, utrolig nok laget de 2 ganger på 1 døgn. 

 

Dette trenger du: 

 

Bunn:

200 g mozarella revet

90 g kremost naturell 

1 egg

60 g mandelmel 

100 g sesammel 

1 ss psyllium/fiberhusk

1 ts salt 

2 ts oregano 

1 ss mykt smør

 

Fyll:

400-600 g kjøttdeig 

1 gul løk

4 ss tomatpuré 

4 ss sukkerfri ketchup 

2 ss pizzakrydder  (oregano, basilikum, rosmarin, timian og lign)

3 ts pepper 

3 ts hvitløkspulver 

4-5 ts oregano 

Salt

Natreen/annen søtning

Ost til fyllet ( bruker ca 100 g mozarella og 100 g hvitost) 

 

Slik gjør du det:

Lag gjerne fyllet først, siden deigen tar såpass kort tid. 

Stek kjøttdeigen i olje halvferdig, krydre litt underveis.

Kutt løk i småbiter å tilsett.  

Stek kjøttdeigen ferdig å bland inn tomatpuré og sukkerfri ketchup.

Smak til med krydderet, står bare ca-mål her på hvor mye. 

Bruker du kjøttdeig uten salt og vann så bør du nok salte litt ekstra. 

Smak til med krydder - viktig at det skal smake litt. 

Nøytraliser smaken med f.eks flytende natreen - toppen over i'en på et godt pizzafyll.

Trekk fyllet fra plata å lag deigen. 

Bland alle de tørre ingrediensene å finn frem egg og smør.

Finn en bolle som tåler høy varme å ha mozarella og naturell kremost i mikroen i ca 1 minutt. Følg med slik at det ikke brenner seg.

Her må du være ganske rask, du må blande inn alle ingrediensene sammen mens osten er varm enda. 

Kna godt sammen til en fast deig å bland godt.

Kjevle deigen så flat du får til uten at den blir gjennomsiktig.

Fordel fyllet utover å strø over godt med ost å rull sammen. 

Del opp i ca 1-1/2 cm brede biter.

Anbefaler å steke de i springform med bakepapir i bunnen, da de kan flyte nokså mye utover. Legg de fordelt utover - helst ikke helt tett sammen. 

Stek på midterste rille på 225°c og varmluft i 20-25 minutter. 

 

Gled deg!!

 

Totalt 24 karbohydrater i hele :)

12 kommentarer

Victoria Larsen

06.10.2017 kl.22:55

Ser helt nydelig ut!! :-D

meglerfru1

08.10.2017 kl.10:03

Victoria Larsen: takk:)

Silje Viken Skarlund

07.10.2017 kl.14:16

Kan de fryses?

meglerfru1

08.10.2017 kl.10:03

Silje Viken Skarlund: hei, ja absolutt ;)

Aina

09.10.2017 kl.14:48

Jeg har ikke mikro :( tips til en annen metode?

meglerfru1

10.10.2017 kl.08:02

Aina: hmm. Du kan prøve vannbad :))

Cassandra

10.10.2017 kl.13:16

24 karbs i hele "formen"/deigen eller 24 karbs i en pizzabolle? :)

meglerfru1

11.10.2017 kl.11:52

Cassandra: hele formen;)

26.11.2017 kl.09:08

knallgod pizza, og den minner meg også om pizza fra barndommen da bunnen skulle være tykk ;) jeg prøvde meg på å halvere bunnoppskriften, skjevlet ut som vanlig pizzadeig, stekte den litt for så å ta fyllet på og stekte til osten smeltet, knallgod!!!!

meglerfru1

26.11.2017 kl.14:07

Anonym: så bra!! Ælske virkelig den Oppskrifta;)

24.02.2018 kl.20:18

En av mine favoritter, med salat og rømmedressing til... mmmm

meglerfru1

26.02.2018 kl.22:56

Anonym: herlig:)))

Skriv en ny kommentar