Toffifee lavkarbo

 

Snart 2 år på lavkarbo å har ikke tenkt over at denne herligheten kan lages sukkerfri før nå.

Det blir absolutt ikke siste gang!

 

Dette trenger du :

Karamell:

1 1/2 dl kremfløte 

50 g Tagatesse 

1/2 ts vaniljepulver 

60 g fibersirup clear 

100 g fibersirup gold

50 g smør 

 

Ca 20 ristet Hasselnøtter 

 

Sjokoladekrem:

70 g sukkerfri sjokolade 

1 eggeplomme

1/4 dl kremfløte 

 

Slik gjør du det:

Det du burde starte med er å riste hasselnøttene – ha hasselnøttene på et bakepapir å Stek i ovnen på midterste rille på 150°c i ca 20 minutter. 

Mens hasselnøttene står i ovnen kan du lage karamellen.

 

Karamell:

Ha alle ingrediensene i en bolle som tåler høy varme, bland godt å sett i mikrobølgeovnen. 

Rør underveis å sjekke konsistensen.

Min mikro blir disse samme konsistens som smørbukk etter  11 minutter på 650 w.

Variere fra mikro til mikro.

Desto lengre koketid desto stivere karamell. 

 

Om du ønsker kan du  lage i kjele, det vil ta noe lengre tid.  

Tilsett alle ingrediensene å rør godt – kok på svak varme til den tykner.  

 

 

Finn frem ønsket former å lage toffifee i, gni av skallet av nøttene å ha 1-2 nøtter i hver form.

Hell karamell over så nøttene blir dekt å sett i kjøleskapet en stund til karamellen stivner. 

 

Sjokoladekremen:

Ha sukkerfri sjokolade i en bolle å smelt i et vannbad. 

Når sjokoladen er smeltet tilsetter du eggeplomme og fløte å rører godt sammen.

Ha sjokoladekremen midt på karamellen å sett kjølig igjen en stund til. 

 

Tips! 

Bruk gjerne sukkerfri Cloetta sjokolade. De er meget gode på smak.

 

4 kommentarer
    1. Fant en svensk oppskrift jeg, men dine så veldig gode ut på instagram! Håper mine (som er i ovnen nå) blir gode 🤗

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg