Ostekake appelsin med valnøtter lavkarbo

Reklame | Funksjonell Mat - Pynt til fest

OSTEKAKE MED APPELSIN 

 

INGREDIENSER 

Bunn:

280 gram valnøtter 

40 gram tagatesse 

75 gram smør

Ostekrem:

2 desiliter kremfløte 

200 gram naturell kremost 

80 gram tagatesse 

2 desiliter fun light appelsin

1 1/2 desiliter vann 

5 teskjeer gelatinpulver 

1 teskje vaniljepulver/essens 

 

Gelélokk: 

2 desiliter fun light appelsin

4 desiliter vann 

8 teskjeer gelatinpulver 

 

 

TILBEREDNING 

Bunn:

Start med å smelte smøret, ha nøttene i en food prosessor eller lignende. 

Kjør nøttene med tagatesse å tilsett smør. 

Finn frem ei form på ca 22/24 cm å kle med et bakepapir.

Trykk ned nøttebunnen å sett kjølig.

 

 

Ostekrem:

Pisk kremfløte stiv, sett til sides. 

Kok opp fun light med vann og tagatesse, trekk kjelen av plata å rør inn gelatinpulveret, rør godt slik at det er helt oppløst, sett til avkjøling. 

Pisk kremosten med vaniljepulver til en klumpefri masse, pisk forsiktig inn kremen. 

Når geleen er avkjølt tilsetter du litt og litt i ostemassen.

Bruk en visp å vispe ut alle klumper.

Hell over kaka, å sett kjølig, det går mye fortere i fryseren. 

 

Gelelokk:

Bland vann og fun light i en kjele, kok opp å tilsett gelatinpulver, rør godt til alt er helt oppløst.

Sett kjølig, tøm over ostemassen når den er helt stivnet, avkjøl på nytt å server. 

 

Du kan også lage denne i porsjonsformer, her har jeg brukt disse engangsformene fra Pynt Til Fest:

https://pynttilfest.no/produkt/cocktail-accessoriessugeror/dessertskaler-260ml-dessert-o43x52mm-20-stk

Meget praktisk ved f.eks konfirmasjon, bryllup, dåp og andre feiringer.

 

Funksjonell Mat har Tagatesse:

https://butikk.funksjonellmat.no/products/tagatose-sotstoff-tagatesse-500-g

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg