Rullekake lavkarbo

 

Omnomnom… Rullekake som smaker skikkelig rullekake på høykarboviset da dere♡

 

 

INGREDIENSER 

(Stor kake)

 

5 egg

11 spiseskjeer Tagatesse 

5 toppet  teskjeer johannesbrødkjernemel

2 teskjeer bakepulver 

1 teskje vaniljepulver/ekstrakt 

 

 

Fyll:

200 gram bringebær fryste 

100 gram Tagatesse 

 

TILBEREDNING 

Skill eggeplommene fra eggehvitene, her må du være skikkelig nøye, du må være helt sikker på at du ikke får noe som helst eggeplomme sammen med hvitene. 

Fettet i plommene gjør til at eggehviten ikke piskes stivt. 

Pisk eggehvitene i noen minutter før du tilsetter tagatesse.

Pisk eggehviten med tagatesse til en stiv marengs i minst 10 minutter, du får et fantastisk resultat.  

 

 

Rør forsiktig inn eggeplommene før du sikter inn Johannesbrødkjernemel, vanilje og bakepulver.

Rør forsiktig slik at det blandes sammen.

Sett ovnen på 175 grader, finn frem en stekeplate og 2 bakepapir.

Kle en stekeplate med det ene bakepapiret å ha røra fint fordelt utover.  

Stek på midterste rille i omtrent 10 minutter, steketiden kan variere noe, men den skal være gjennomtenkt og gylden.

 

 

Mens kaka steker kan du lage fyllet, jeg elsker rullekake med bringbær, finn frem enn food prosessor eller lignende å ha fryste bær og Tagatesse i. 

Kjør til en smooth blanding.

 

Dryss over litt tagatesse på det andre bakepapiret.

 

Når kaka er ferdigstekt hvelver du kaka over bakepapiret med tagatesse på, dra forsiktig av bakepapiret på toppen, hell over bringebæra, fordel den å bruk det gjenværende bakepapiret til å rulle sammen kaka.  

Legg rullekaka i fryseren helst i en halvtimes tid før servering.

 

N y d e l i g  med Pisket krem ♡

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg