COOKIES MED SJOKOLADEFYLL
(6 store doble kjeks)
INGREDIENSER
1 desiliter mandelmel
1/2 desiliter kokosmel
50 gram Tagatesse
1/4 teskje salt
1/2 teskje vaniljepulver/ekstrakt
1 teskje psyllium/fiberhusk
1 lite egg
45 gram romtemperert smør
100 gram mørk sjokolade sukkerfri
100 gram lys sjokolade sukkerfri
40 gram kremfløte
TILBEREDNING
Sikt mandel og kokosmel i en bolle, så blander du sammen alle de tørre ingrediensene.
Tilsett egg, er det et stort egg tar du halvparten, bland litt før du knar inn romtemperert smør.
Viktig at smøret er helt mykt.
Sett ovnen på 180 grader.
Ha kremfløte i en kjele å varm opp til kokepunktet, trekk fra plata å tilsett 50 gram av den mørke sjokoladen, la sjokoladen smelte inn i fløten å sett til sides.
Hakk resten av sjokoladen opp i småbiter å bland inn i deigen.
Finn frem en liten form, f.eks 20×15 cm, kle med bakepapir, ta halvparten av deigen å klem ned å lag bunn, smør på sjokoladekremen, så har du over resten av deigen,
Stek på miderste rille i omtrent 30 minutter,
Anbefaler deg å snu “kjeksene” midt i steketiden slik at den blir gjennomstekt nok.
Det du kan gjøre da er å løft opp bakepapiret å hvelv over på et annet et å stek videre.
For at disse skal bli så bra som mulig bør de faktisk dypfryses like etter de kommer nystekte fra ovnen.
La de ligge en liten time i fryseren, del opp og nyt.
Anbefales virkelig <3