Cookies med sjokoladefyll Lavkarbo

COOKIES MED SJOKOLADEFYLL

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(6 store doble kjeks)

 

 

INGREDIENSER

1 desiliter mandelmel

1/2 desiliter kokosmel

50 gram Tagatesse 

1/4 teskje salt

1/2 teskje vaniljepulver/ekstrakt

1 teskje psyllium/fiberhusk

1 lite egg 

45 gram romtemperert smør

 

 

100 gram mørk sjokolade sukkerfri

100 gram lys sjokolade sukkerfri

40 gram kremfløte

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

TILBEREDNING

Sikt mandel og kokosmel i en bolle, så blander du sammen alle de tørre ingrediensene.

Tilsett egg, er det et stort egg tar du halvparten, bland litt før du knar inn romtemperert smør.

Viktig at smøret er helt mykt. 

Sett ovnen på 180 grader.

 

 

Ha kremfløte i en kjele å varm opp til kokepunktet, trekk fra plata å tilsett 50 gram av den mørke sjokoladen, la sjokoladen smelte inn i fløten å sett til sides. 

 

 

Hakk resten av sjokoladen opp i småbiter å bland inn i deigen.

Finn frem en liten form, f.eks 20×15 cm, kle med bakepapir, ta halvparten av deigen å klem ned å lag bunn, smør på sjokoladekremen, så har du over resten av deigen,

Stek på miderste rille i omtrent 30 minutter,

Anbefaler deg å snu “kjeksene” midt i steketiden slik at den blir gjennomstekt nok.

Det du kan gjøre da er å løft opp bakepapiret å hvelv over på et annet et å stek videre.

For at disse skal bli så bra som mulig bør de faktisk dypfryses like etter de kommer nystekte fra ovnen.

La de ligge en liten time i fryseren, del opp og nyt.

Anbefales virkelig <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg