Snickersis Lavkarbo

S n i c k e r s i s 

( 6 porsjoner)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

INGREDIENSER

5 eggeplommer

80 gram Tagatesse

50 gram Sukrin +

300 gram kremfløte

1 teskje vaniljeekstrakt/pulver/stang

 

Karamell:

150 gram kremfløte

50 gram Tagatesse

50 gram fibersirup clear

90 gram fibersirup gold

40 gram smør

litt vanilje

 

 

100 gram sukkerfri sjokolade av eget ønske

150 gram peanøtter

 

 

TILBEREDNING

Du kan starte med å lage karamellen, den må helst være litt avkjølt før du tilsetter den i ismassen.

Ha alle ingrediensene til karamell i en bolle som er dyp og som tåler mikrobølgeovn.

Rør sammen ingrediensene å ha i mikro i omtrent 6 minutter på ca. 800 w.

Når karamellen er ferdig setter du den til sides.

Pisk eggeplommer med søtningen til søtningen er helt rørt inn.

Så pisker du kremfløte med vanilje stiv, hell over kremen i eggedosisen å pisk litt sammen.

Ha omtrent 100 gram peanøtter og 50 gram hakket sjokolade i massen.

Hell 1/3 av karamellen i å rør godt. 

Smelt resterende sjokoladen, å ha over på kryss og tvers så strør du over resterende av peanøttene til slutt.

Ha  massen i en boks med lokk, desto dypere desto lengre tid tar det. 

Du trenger ikke å røre underveis heller, den skal være serveringsklar etter minst 5 timer i fryseren, gjerne over natten.

Resten av karamellen kan du bruke som saus, den har lang holdbarhet. 

 

 

Tips!

Peanøtter med kun 5 karbohydrater selges bl.a på Europris og Rusta.

Cloetta sin sukkerfri sjokolade smaker nøyaktig som vanlig med sukker i, den fås kjøpt i de fleste matbutikker.

 

4 kommentarer
    1. Nina: hei, den er ca 12 x 20 cm vil æ anta, tok en som ikke va så dyp så den stivna raskere.
      Sånn oppbevaringsboks for mat fra Ikea, blank og avlang med grønt lokk.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg