Boller med makronfyll Lavkarbo

B O L L E R  M E D  M A K R O N F Y L L 

 

 

(ca 16 stk)

 

INGREDIENSER

 

Deig:

200 gram revet mozarella

130 gram naturell kremost

3 middels egg

170 gram mandelmel – ferdig siktet

30 gram sesammel

2 store spiseskjeer fiberhusk/psyllium

6 spiseskjeer tagatesse

4 teskjeer kardemomme 

2 teskjeer bakepulver 

 

Makronfyll:

80 gram smeltet smør

ca 60 gram eggehvite

100 gram tagatesse

200 gram malte mandler med skall

2 1/2 teskjeer kardemomme

 

TILBEREDNING 

Finn frem en bolle som tåler høy varme, tilsett mozarella og kremost.

Smelt i mikrobølgeovnen i ca 1 minutt, men pass på så du ikke varmer for lenge.

Bland de tørre ingrediensene godt sammen å tilsett sammen med eggene. 

Kna deigen godt til den blir fast – om deigen er veldig klissete kan

du tilsette litt mer mandelmel/sesammel. 

Det er veldig viktig at alt blir godt blandet sammen.  

Ta gjerne litt smør på fingrene, da blir det mye enklere å jobbe med deigen. 

Sett ovnen på 180 °c, så finner du frem 2 bakepapir og 1 stekeplate. 

Legg det ene bakepapiret på benken og deigen midt på. 

Så legger du det andre bakepapiret på deigen.

 Kjevle tynt utover, men ikke gjennomsiktig.

 

Makronfyll:

Smelt smøret å avkjøl i noen minutter, visp inn eggehvite

og bland inn resterende ingredienser.

 

 

Ta av det øverste bakepapiret å smør utover fyllet. 

Bruk bakepapir som hjelp til å rulle deigen sammen. 

Del opp i ca 0,5 cm tykke skiver, å stek på bakepapir eller stek i muffinsformer.

Obs! Deigen med fyllet i kan bli nokså klissete, så du kan klemme de litt sammen før steking. 

Pensle med litt egg å strø over litt hakket mandler om du du ønsker.

Stek på midterste rille i ca 20 minutter.

La de hvile på rist. 

 

 

Totalt karboinnhold: 27  – 1,7 karbohydrater pr stk.

7 kommentarer

Siste innlegg