Makroner lavkarbo

Reklame | Www.kinsarvik.no

Chaccaron Macaron,

hjelp den sangen må ute av hodet..

Dere altså, for noen som ikke er spesielt glad i makroner (sukker i) til å bli betatt på stedet!! Wow så digg dette var, å jeg er veldig glad for at de ble så vellykka på smak, så her får dere oppskriften.

 

Dette trenger du:

130 gram romtemperert eggehvite

205 gram Tagatesse

240 gram Mandelmel (siktet)

 

Eventuelt Konditorfarge

 

Fyll:

400 gram fryste bringebær

3 teskjeer sitronsaft

60 gramSukrin+ ( og en dæsj natreen flytende)

4 teskjeer gelatinpulver

 

Hvit sukkerfri sjokolade

 

Slik gjør du det :

Pisk eggehvitene til de skummer godt, tilsett litt og litt Tagatesse mens du pisker på middels styrke.

Vei opp og sikt mandelmel helt fritt for klumper.

Pisk til du får en blank og fin marengs, tilsett litt konditorfarge om du ønsker det.

Her brukte jeg for lite konditorfarge, så Pga Tagatessens måte å oppføre seg på i varme ble de beige i stedet for rosa.

Smaksmessig ingenting å si!

 

Sikt inn mandelmel og bland godt, men forsiktig sammen, røra skal være nokså tykk, mulig du må se an litt mengden.

 

Ordne runde “kaker” på omtrent 3 cm i diameter med litt mellomrom på et bakepapir.

Stek på midterste rille, varmluft og 145 grader i omtrent 12-15 minutter.

 

Fyll: mens de steker kan du lage fyllet. Finn en kjele å tilsett bær,sitron og søtning. Her kan du bruke Tagatesse i stedet for sukrin+.

Kok dette på svak varme et par minutter til bærene er myke og tint.

Tilsett gelatinpulver å rør kraftig i 20 sekunder, finn en sli å sil av steinene. Sett kjølig.

 

Obs! Ikke ta så mye på eller flytt makronene når de er ferdigstekte, la de bli helt avkjølte.

Smør litt bringebær på en del å legg en oppå der igjen.

 

Om du ønsker er hvit sjokolade en killer sammen med bringebær.

Smelt sjokoladen i vannbad med eventuelt litt kokosfett/mct-olje,ta en skje å ha over makronene. Sett kjølig en stund å server!

 

 

 

 

7 kommentarer

Siste innlegg