o m g, herre min skaper altså… jeg er tom for ord!
Sjokoladepizza kom nettopp til Norge, dessverre proppfull av sukker og karbohydrater, men da tok jeg saken i egne hender –
vil faktisk tro at denne er hakket bedre enn den ferdigkjøpte også.
Rettferdighet til oss og de som spiser ketogent og lavkarbo.
Bunnen er ferdig utregnet med ant. karbo, fett og proteiner.
Bruker mandelmel fra Gymgrossisten med kun 4 karbohydrat pr 100 g, å det utgjør mye.
Lykke til!
Dette trenger du:
Bunn:
60 g kremost naturell
130 g mozarella revet
130 g mandelmel
20 g kakao
70 g tagatesse
2 g bakepulver
2 g salt
100 g egg
15 g fiberhusk/psyllium
10 g smør til utbaking
Topping:
40 g naturell kremost
20 g nugatti zero
Hvit sjokolade med jordbær
Melkesjokolade
Mørk sjokolade
Sukkerfri Smarties
skoldet og hakket hasselnøtter
krem
karamell
Karamell:
50 g fløte
20 g smør
20 g tagatesse
20 g fibersirup clear
25 g fibersirup gold
2 g vaniljepulver
Slik gjør du det:
Bland mozarella og kremost i en bolle som tåler mikro.
Kjør i mikro i 1 minutt til det er smeltet, vær obs på at det ikke brenner seg.
Tilsett egg og det tørre å bland godt sammen.
Sett ovnen på 170 grader og varmluft, finn frem 1 stekeplate og 2 bakepapir.
gni smør inn og utover på det ene papiret, å legg deigen på det andre papiret.
Legg det bakepapiret med smør på oppå deigen å kjevle ut, tynt men ikke gjennomsiktig.
Stek på midterste rille i ca 17 minutter.
Ta ut å skjær en runding, å legg på et fat.
Bland sammen Nugatti og Kremost til en myk blanding, smør utover når pizzaen er litt avkjølt.
Det er valgfritt hva du ønsker som topping, er sikkert godt med sukkerfri is og friske bær.
Karamell:
Ha alle ingrediensene og bland godt i en bolle som tåler høy varme og mikro.
kok i mikro i ca 4 minutter på maks 800 w.
Rør av og til å sjekk konsistensen.
Bunn:
13,6 karbohydrat
69 g protein
139,7 g fett
Del på ant porsjoner av bunnen så finner du pr stk/pr 100 g.
Jeg bruker kantene/restene av bunnen til sjokoladekjeks. Smaker himmelsk alene også.
Ser knall god ut, kanskje jeg må prøve den :=)
Ser VELDIG god ut! 😀
Victoria Larsen: takk 🙂
Sunn_med_lavkarbo: 🙂 anbefales
Så utrolig godt ut 😀 lurte bare på hvor du får tak i sukkerfri smarties 😊
Hilde: hei. På helsekost, de e magiske
Skal karamellen på nugattiosten eller på fløtekremen som jeg skal ha på? Blir vel ødelagt krem om karamellen er varm?
Randi Stavik: drysse karamell bare litt på kryss og tvers 🙂