Skulle lage suksessterte i porsjonsglass å tenkte det kunne vært deilig med en friskere dessert også.
Så lagde mandelbunn fra suksessterte å lagde en luftig ostekremmasse.
Resultatet var fantastisk, å ønsker du en lett fromasj er denne perfekt å lage uten bunn.
Dette trenger du:
Bunn:
3 Eggehviter
125 gram malte mandler
50 gram Tagatesse eller annen søtning
1 ts bakepulver
1 ss smelta smør
Fyll:
2 dl fløte
2 store ss Philadelphia kremost
3 ss tagatesse
125 gram bringebær
1/2 dl vann
4 ts gelatinpulver
1 ts sitronsaft (kan sløyfes)
Slik gjør du det:
Bunn:
Sett ovnen på om du 160°c
Skill eggeplommen fra eggehviten, vær obs på at om det kommer bare bittelitt plomme med eggehviten blir ikke eggehviten stiv. Pisk eggehvitene stive og tilsett søtning. Vend forsiktig inn malte mandler i eggehviten og tilsett bakepulver og smeltet smør. Ha røra over i ei springform med bakepapir eller porsjoner. Stek kaka på nederste rille i ca 30 minutter, om du steker i porsjoner stek i ca 20 minutter.
Fyll:
Tin bringebær (om du bruker frosne) i en kjele med vann og 1 ss tagatesse. Når blandingen er helt ferdigrørt og til en glatt saus siler du blandingen igjennom ei sil så stenene blir igjen. Hell den ferdigsilte blandingen over i kjelen å gi det et oppkok.
Trekk fra plata å tilsett gelatinpulver, rør godt til en klumpefri masse.
Pisk kremen og resten av tagatessen, tilsett kremosten i kremen.
Når bringebærsausen er avkjølt rører du den forsiktig inn i kremen.
Ha fyllet i porsjonsglass eller på kakebunnen.
La den stå kjølig i minst 4 timer – helst over natten.
Server som den er eller med krem og bær.