Dette trenger du:
6 egg
8 ss tagatesse (eller annen søtning)
2 ts vaniljepulver
8 toppede ts johannesbrødkjernemel
2 ts bakepulver
Slik gjør du det:
Sett ovnen på 175°c
Skill eggeplommen fra eggehviten
pisk eggehvitene en liten stund og tilsett søtning.
pisk dette i minst 5 minutter
tilsett eggeplommene
sikt inn bakepulver og Johannesbrødkjernemel
Hell dette over i en springform med bakepapir, stek på nederste rille i ca 25 minutter.
Følg med på kaka og eventuell still ned på gradene, forleng steketiden.
Beklager dårlige bilder! Men kaka er helt magisk å smaker skikkelig bløtkake.
Jeg deler ikke kaka på midten, jeg tar heller sukkerfri jordbærsyltetøy oppå kaka å smører et tykt lag, dekker med krem pisket med litt natreen oppå. Hadde markjordbær usukret fra hagen til pynt, noe som smakte veldig godt.
Jordbær tar seg godt ut til pynt, da jeg ikke kan å pynte kaker enklere og bedre blir det ikke! Når jeg oppdaget denne kaka lagde jeg den 3 helger på rad.
Ps! Anbefaler ikke å lage dobbel porsjon, endte i katastrofe å måtte kaste alt. Det ble en dyr kake til slutt. Stek heller i 2 omganger for større kake.