Mmm deilig!
Har du en innstilling på at det ikke er det samme som høykarbo smaker det bedre.
Utrolig nok, ikke sammenligne for mye med det du er vant til.
Dette trenger du til gratengen:
5-700 g fisk
4 dl fløte
4 ts johannesbrødkjernemel
1 stor ss smør
6 egg
5 ts salt
4 ts muskatnøtt malt
4 ts pepper
Pastaen:
2 egg
130 g Philadelphia kremost
4 ss fiberhusk
Litt olje
Litt salt
Slik gjør du det:
Start med å lag pastaen, sett ovnen på 160°c, finn frem en stekeplate og et bakepapir.
Så blander alle ingrediensene i en food prosessor eller lignende.
Ta litt olje til om behov å forme små “boller” å fordel utover stekeplata.
Stek i ca 10 minutter på midterste rille.
Smelt smør i en kjele, tilsett jbkm og spe med fløte.
Har du ikke jbkm kan du koke inn kremost (ta 200 g Philadelphia kremost å bland i 3 dl fløte å la det koke en stund.
Smak til med salt, pepper og muskat.
Det er viktige at du smaker til så det blir nok smak.
Kok en stund å trekk til sides.
Skill eggeplommene fra eggehvitene å pisk eggehvitene til en luftig masse.
Hell eggeplommene i hvitsausen.
Skjær fisken i terninger å tilsett i hvitsausen.
Bland inn fisken og pasten.
Tilsett til slutt pisket eggehvite forsiktig.
Stek på 160 °c i ca 1 time.
Servers med ønsket tilbehør.
Anbefaler masse smeltet smør.
Jeg brukte Fibrex til strøkavring over, men det anbefales ikke.
Det ser fint ut, men konsistensen ble så merkelig.
Ser kjempegodt ut 😀