Dette trenger du:
Bunn:
7 små/medium eggehviter
250 gram malte mandler
110 gram Tagatesse
1 ts bakepulver
2 ss smelta smør
Fyll:
7 små/medium eggeplommer
1 dl Kremfløte
120 g Tagatesse
150 gram smelta smør
1/2-1 ts vaniljepulver/stang
Slik gjør du det:
Sett ovnen på om du 160°c
Skill eggeplommen fra eggehviten, vær obs på at om det kommer bare bittelitt plomme med eggehviten blir ikke eggehviten stiv. Pisk eggehvitene stive og tilsett søtning. Pisk en stund til før du vender forsiktig inn malte mandler og tilsetter bakepulver og smeltet smør. Ha røra over i ei springform med bakepapir. Stek kaka på nederste rille i ca 30 minutter.
Smelt smør i en kjele for seg selv – avkjøles.
Ha eggeplommer, søtning, vaniljepulver og kremfløte i en annen kjele, rør hele tiden(!!) Varmes forsiktig på svak varme til kokepunktet. Veldig viktig å passe på denne. Når du nærmer deg kokepunktet vil det begynne å tykne litt. Bland i smøret i eggeblandingen, rør godt om å sett kjølig. Anbefaler å røre i kjelen av og til.
Har laget denne kaken mange ganger til mange forskjellige anledninger, den er helt himmelsk på lavkarbo.
JEG ER IKKE SINNSYK
Fordi:
– jeg stalker ikke andre
– jeg klager ikke på andre anonymt
– jeg sliter ikke med å gjøre mine arbeidsoppgaver
-jeg sliter ikke med å gjøre andre oppgaver i livet
.jeg har aldri vært deprimert
-jeg har aldri hatt en psykisk lidelse
-jeg hører ikke stemmer
-jeg ser ikke syner
-jeg har ingen tvangstanker
-jeg har ingen tvungne handlinger
-jeg har ikke masse tankespinn
-jeg har en klar tankegang
-jeg er ikke rastløs
-jeg er ikke urolig
-jeg har ikke overdrevne tanker om meg selv
-jeg er rolig
-jeg lyver ikke
-jeg har empati med andre
-jeg har et lett og lyst sinn
-jeg tror ikke det verste om andre mennesker
-jeg liker å jobbe
-jeg liker å slite
-jeg når mine mål og måltall i arbeidslivet
-jeg lærer lett
-jeg liker utfordringer
-jeg liker kompliserte saker
-jeg jobber svært selvstendig
-jeg er effektiv
.jeg tar raske beslutninger
-jeg er ikke redd for å ta beslutninger
-jeg liker å hjelpe folk
-jeg liker å trene
-jeg liker å danse
-jeg liker å ta i litt
-jeg liker å lage mat
-jeg liker å pynte meg
-jeg liker å være ute i naturen
-jeg har aldri brukt dop
-jeg misbruker ikke alkohol
-jeg forholder meg til lover og regler
bakte denne kaken i dag
knallgod, kjenner ikke forskjell på “vanlig” og denne, eneste jeg gjør anneledes, jeg rører smøret hvitt i mixer å har i eggeblandingen når den er avkjølt. Takk for god oppskrift, den beste jeg har smakt av lavkarbo suksess kake .
irene rosander: Tusen takk for det;)
Er det mange karbohydrater i denne kaken? Og kan jeg bruke Stevia?
Fri.Teigen: det er 19 totalt i hele
66?
Eggeplommer: 7g, Mandler 55g, Fløte: 4g
Kan eg bruke natreen i kaken ?
Anonym: helst ikke, da smaken blir kunstig
Jeg fikk ikke stivt fyllet når det ble kaldt. Hva kan jeg gjøre?
Beathe: hmm. Har aldri opplevd det dessverre. Prøv å piske i miksmaster?
Veit du om ein kan servere denne kaka med tagatesse til nokon med diabetes?
Eller må ein bruke eit anna søtningsmiddel?
Må ein male mandlane?
Har berre foodprosessor.
Gry: hei. Ja det kan du. Servere alltid tagatesse t min svigermor med diabetes 1.
må male mandlene
Heia! Lagde kaka i dag og den var himmelsk
Ser du skriver det er 19 k i hele kaka, men når jeg legger den inn i Lifesum så skyter karbohydratene i været
Vet du hva det kan skyldes…?
Aina: Det e nok pga tagatesse
lifesum trekke ikke ifra:)
Jeg får opp at 250 gr mandler er 33,5 gr karbohydrater. Når du skriver 19 karbohydrater, mener du 19 gram eller totalt 19 karbohydrater?? Er i ketose så litt redd for å ødelegge…
Heisann , dette såg veldig bra ut. Hvor lenge steker du dei , viss du lager dei i muffins , og på hvor mange grader da ?
Mvh Synnøve
Synnøve Ringstad: hei.
samme temperatur bare notere steketid
Linn: ja det e totalt kaka. E veldig stor forskjell fra mandler t mandler. Et lite stykke tåle de fleste
Fått helt dilla på suksessterte. Noe så godt.Hele familien elsker den
Åse: tusen takk ?
Bakt den to ganger nå men får ikke kremen til å stivne. Ellers er kaka bare nydelig.
Hei. Har du laget den i muffinsformer?
Kan man bruke Sukrin istedet for tagatesse?
Hvor stor form?
Hei. Kan kaken fryses?
Bakte denne, helt nydelig. Kremen ble ikke helt gul.. mer sennepsgul, litt brun liksom…. vet du hvorfor?
Tagatesse inneholder 79,8 g karbohydrater pr. 100 g ifølge Sunkost. Da blir karboinnholdet 200 g bare på Tagatessen. Forstår ikke hvordan kaken da inneholder 19 g karbohydrater ?
For å fortsette på hva det står på sunkost så står det også at 39,9 gram er polyoler. Dette kan du trekke fra. Og da blir det plutselig halvparten av karbohydratene på 78,8.