LAVKARBO – HAMBURGERBRØD – GLUTENFRITT

Dette er en av mine favoritter på lavkarbo! Deilig brød med en meget god dressing.

Dette trenger du:

2 dl sesamfrø (pluss litt til toppen)
2 dl reven ost

1/2 dl vann 
2 egg

2 ts bakepulver
1-2 ss fiberhusk/ psyllium ( varierer veldig på hvilken type man bruker på tykningsgraden)

Litt salt og søtning

Slik gjør du det:

Bland sesamfrø i en foodprosessor eller blender så det blir finkornet og tilsett ost, kjør dette til en fin masse. Ha i egg og vann og tilsett til slutt bakepulver, salt og søtning. Kjør blandingen en liten stund. Tilsett til slutt fiberhusk/psyllium, kjør det i noen minutter til det blir en grøtete røre. Er den for tykk, tilsett litt fløte/mer vann.

La den svelle i minst 5 minutter.

 

 

Sett ovnen på 200°c, finn frem en stekeplate og bakepapir.
Ordne 4 ca like store “topper” med røre.
Strø på litt sesamfrø på toppen.
Stekes på midterste rille i ca 20 minutter. Foretrekker varmluft, følg med da steketid kan variere veldig fra ovn til ovn. 

Hjemmelaget dressing

Dette trenger du:

2 ss majones
3 ss rømme
1 ss ketchup/tomatpuré
Litt søtning (natreen flytende bruker jeg)
Litt sitron
Litt dill
Litt salt

Bland alle ingrediensene sammen, smak til med salt, sitron og søtning.
Jeg synes det er viktig å ha den litt søt, å dill! Masse dill 🙂 Dill gjør dressingen bedre å blir litt mer “typisk” hamburgerdressing.

 

11 kommentarer

Siste innlegg