Dette er en av mine favoritter på lavkarbo! Deilig brød med en meget god dressing.
Dette trenger du:
2 dl sesamfrø (pluss litt til toppen)
2 dl reven ost
1/2 dl vann
2 egg
2 ts bakepulver
1-2 ss fiberhusk/ psyllium ( varierer veldig på hvilken type man bruker på tykningsgraden)
Litt salt og søtning
Slik gjør du det:
Bland sesamfrø i en foodprosessor eller blender så det blir finkornet og tilsett ost, kjør dette til en fin masse. Ha i egg og vann og tilsett til slutt bakepulver, salt og søtning. Kjør blandingen en liten stund. Tilsett til slutt fiberhusk/psyllium, kjør det i noen minutter til det blir en grøtete røre. Er den for tykk, tilsett litt fløte/mer vann.
La den svelle i minst 5 minutter.
Sett ovnen på 200°c, finn frem en stekeplate og bakepapir.
Ordne 4 ca like store “topper” med røre.
Strø på litt sesamfrø på toppen.
Stekes på midterste rille i ca 20 minutter. Foretrekker varmluft, følg med da steketid kan variere veldig fra ovn til ovn.
Hjemmelaget dressing
Dette trenger du:
2 ss majones
3 ss rømme
1 ss ketchup/tomatpuré
Litt søtning (natreen flytende bruker jeg)
Litt sitron
Litt dill
Litt salt
Bland alle ingrediensene sammen, smak til med salt, sitron og søtning.
Jeg synes det er viktig å ha den litt søt, å dill! Masse dill Dill gjør dressingen bedre å blir litt mer “typisk” hamburgerdressing.
Dette så godt ut
anbefales virkelig;) godt alternativ!
Er det OK å bruke sesam mel i stedet for å kverne sesamfrø? Iinspirerende oppskrifter du har på bloggen!
ja, det blir nok enda bedre
mer likt mel. beklager seint svar!
Hei..åssen søtning bruker du i deigen ?
Helen: noen dråper natreen;)
Hvor mye dl utgjør 2 dl finmalt korn? Ettee det er finmalt? Hvis jeg vil erstate det med sesam mel?
trine: ikke helt sikker, husk Sesammel hat en beskere smak enn Sesamfrø;)
Hei! Prøvde å lage brødene men når jeg tok de ut å skulle kutte de i to var det helt grøt aktig inni
Både hamburgerbrødene og dressingen ble superbra!
Jeg har prøvd masse, men dette er det som har lignet mest på vanlig hamburgertilbehør;) Tusen takk!
Disse lager jeg hver gang til hamburgere og pølser. lager pølsebrød av deigen. Helt fantastiske. Anbefales på det sterkeste. Å lette å lage ikke minst.