Lavkarbopizza er superenkelt og veldig godt!!
Dette trenger du:
3 egg
4 ss fiberhusk/ psyllium
250-300 g ost
Litt salt
Litt olje
Litt vann
( Dette er nok til en stor pizza)
Slik gjør du det:
Ha egg, salt og revet ost i en bolle eller foodprosessor. Bruker du foodprosessor får du en finere konsistens på deigen. Rør godt!
Rør inn fiberhusk/psyllium til slutt.
Deigen skal være ganske fast! Eventuelt juster mengden med fiberhusk alt etter som hvilket merke du bruker. Husk du vil helst ikke ha en pizza som smaker egg, desto større egg desto mer ost og fiberhusk.
Deigen skal være fast men ikke hard.
Ta et bakepapir å legg deigen oppå, ha litt olje på et annet bakepapir å legg over deigen. kjevle så tynn og jevn som mulig!
Bunnen skal forhåndsstekes på nederste rille på 225 °c og helst varmluft i ca 15 minutter.
Når du har stekt bunnen har du på ønskelig fyll. Jeg liker godt kombinasjonen mozarella, sjampinjong, paprika og skinke.
Pepperoni hvis man liker den litt mer smakfull.
Pizzafyll:
Løk
Hvitløk
Hakket tomat
Tomatpuré
Salt
Pepper
Timian
Oregano
Søtning
Kjører alt dette sammen i en foodprosessor. Det er så utrolig genialt!
Stekes på midterste rille på på 225-250°c i 10-15 minutter.
Vær obs på hvis du bruker bare mozarella at den blir fort brun. Liker godt kombinasjonen med hvitost og mozarella.
Mozarella er lite saltet så anbefales litt salt på toppen for bedre smak.
Frisk salat på toppen er veldig godt også!
Det smaker like godt som det ser ut som!
Bare fantasien som stopper når det kommer til topping!
Noen ganger lager jeg med kun ost og salami om jeg ikke har annet liggende.
#pizza #lavkarbo #matåbligladi
hvilken tomatpure kan jeg bruke? fant ingen som var innafor. ser så godt ut, og har lyst til å prøve denne
hege løkken jamtseter: bruke den på tube, 11 kh.
Finnes dessverre ikke Tomatpuré med lite kh
Kan man ha på kjøttdeig?
Helene: så klart
Kan denne bunnen fryses?
hei
når du kjører tomatsausfyllet i food prosessoren, har du pølsen med ? eller legger du den på toppen etterpå?