Hadde sitron liggende som jeg tenkte jeg burde gjøre noe med, å diverse i skapet som jeg kunne prøve å mikse opp til noe godt til helga, så det ble sitronkake skikkelig god ble den også! Hadde nok blitt bedre om jeg hadde hatt sukrinmelis til glasuren.
Dette trenger du:
Bunn:
4 egg ( 2 hele og 2 plommer)
1,5 dl søtning ( alt etter søtningsgrad)
150 g smør ( mykt)
1,5 dl mandelmel
1 dl kokosmel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljepulver
4 ss sitronsaft
1 dl fløte ( se an konsistens pga kokosmelet trekker til seg mye fuktighet)
Revet sitronskall
Glasur:
200 g kremost naturell
50 g søtning
Noen dråper sitron
Litt vaniljepulver
Slik gjør du det:
1. Pisk det myke smøret, revet sitronskall og søtning til en luftig blanding.
2. Tilsett ett og ett egg/plommene i smørblandingen og sitronsaft.
3. Bland alt det tørre – og tilsett fløten forsiktig sammen med det tørre i røra. Røra skal være ganske grøtete i konsistensen.
4. Stek på 175°c i ca 40-45 minutter.
5. Glasuren lages ved at du blander kremosten med søtning, sitronsaft og vaniljepulver.
Opprinnelig glasur er med sukrinmelis, sitronsaft og gul konditorfarge
Hei! Hvor stor form?
ca. 24 cm
Hei!
Bruker du vanlig mandelmel og kokosmel eller fettredusert? Jeg brukte vanlig mandelmel og fettredusert kokosmel.
Lager denne kaken i går, men den ble så utrolig ryen og gikk veldig mye i stykker
Jeg har laget denne kaken,og den gikk helt i stykker da jeg snudde den ut av formen. Både kaka og ostekremen smakte veldig godt. Skulle jeg latt kaka bli kald i formen? Jeg har tenkt å spise den som en «smulekake». Og jeg har tenkt å bake en til.