Middagstips LAVKARBO – GLUTENFRI/SUKKERFRI

Her er noen tips til dere som er på utkikk etter forskjellige ting til lunsj/middag!

"Biffsalat" – stekt pepperbiff av ytrefilet, ruccola, stekt løk og paprika. Tomat og rømmedressing.

Kyllinglår marinert med smør og krydderblanding, coleslaw og salat.

Oppskrift Coleslaw:

3 ss rømme/crème fraiche
2 ss majones
1 ss sitron
2 ts søtning
1 ts eddik
Litt salt

Smak til med salt, søtning, eddik og sitronsaft.

Fiskesuppe med laks

Laks
Purreløk
Gulrot
Løk
Kremost
Fløte
Fiskebuljong/kraft
Smør
Løk
Salt
Pepper

Stek løk i smør, til den er blank. Tilsett Fiskebuljong utblandet i litt vann/ fiskekraft. Bytt over til å ha dette i en kjele over fra stekepannen. Kok inn kremost naturell, når dette har kokt en stund så vil du se at det tykner litt. Angående mengde må du nesten prøve deg frem litt selv. Bruker som regel ikke oppskrifter på matlagning. Tilsett gulrot i små biter/strimler, purreløk og fløte. Syns du suppa er for tynn så tilsett litt Johannesbrødkjernemel. Vær obs på at den er mektig! Bruk bare litt i gangen å rør GODT! dette til det er mørt. Ha i laksen 10 minutter før servering. Ikke oppkok etter laksen er oppi suppa – den kan gå i oppløsning. Smak til med salt og pepper.

Har godt med Fiskebuljong og kraft i ✌

Lavkarbopasta med tomatsaus og ost! Oppskriften finner du her;

http://m.meglerfru1.blogg.no/1476355036_lavkarbopasta.html

Saltkjøtt og kålstapp ✌

Pizza ❤ oppskriften finner du her;
http://m.meglerfru1.blogg.no/1477036312_lavkarbo__pizzabunn.html

Fløtekokt kylling ☆

Fløte
Estragon
Salt
Pepper
Smør

Kok fløten med de andre ingrediensene, renskjær kyllingen. La kyllingen trekke i 10 minutter.

Seibiff med sellerirot 👌

Kyllingfilet fylt med kremost og surret med bacon, rosenkålstuing og stekt pastinakk.

Pannekaker med blåbærsyltetøy og bacon 💛

2 egg
3 ss psyllium/fiberhusk
Salt
Søtning (kan sløyfes)
Fløte en slump  (kan sløyfes)

Bland ingrediensene godt, smak til med søtning og salt. Bruk lite fett ved steking.
Har du nok mengde psyllium/fiberhusk så smaker det ikke egg.
Nok til 1 stor og mektig pannekake.

Jægergryte av hjort og elg, stekt kantareller med sjalottløk og bacon, fløtegratinert sellerirot  og grønnsaker 👌

Fløtegratinert sellerirot

Kok fløte med hvitløk i, sammen med salt og pepper. Smak til ♢  Skiv sellerirot å kok dette i noen minutter. Tøm dette over i en ildfastform og ha på ost. Stek på varmluft og 225 °c i ca 15-20 minutter. Du ser på osten når den er ferdig.

Laks i folie 👌

1 bx seterrømme
Sitronsaft
Purreløk i biter
Salt
Pepper
Blandes sammen, smak til.

Legg laksefilet i folie.
Krydre laksen på begge sider med salt og pepper.  Ha på rømmeblandingen og en klatt smør.

Stekes på 225°c på midterste rille i ca 20 minutter.

Lavkarbowraps med tacokjøttdeig, hjemmelaget hvitløksdressing og salat💛

Disse lefsene er helt magiske!! 6 g kh pr stk.  Så de e moderat+ helt etter min smak. Men synd de inneholder diverse mel som ikke er helt innafor. Koster rundt 50 kr pk. Kjøpte i Sverige nå men man kan bestille på nettet.
Link til produktet finner du her :

https://www.nu3.no/carbzone-low-carb-tortillas-4-x-320g-8x40g.html

Kyllingwok med blomkålris og hjemmelaget sursøtsaus ✌  oppskriften på sursøtsaus finner du her: http://m.meglerfru1.blogg.no/1477937119_lavkarbowok_surstsaus.html

Nakkekoteletter med salat og kokt sellerirot 👌

Kjøttpudding 💛

Sodd med sellerirot 👌 god erstatning for potet.

"Kjøttdeig og baconkopp"

Ta kjøttdeig i en bolle å gni inn salt og pepper. Ordne boller, sett et glass eller en brusboks midt i kjøttdeigen og press slik at du ordner et hull i den, men ikke helt igjennom. Surr bacon rundt "skåla". Fylte den med soppstuing og toppet med litt ost.  

Oppskrift på soppstuing:

Sjampinjong
Salt
Pepper
Fløte
Løk
Smør

Surr løk i panna med litt smør, tilsett sjampinjong. Tilsett salt og pepper. Stek dette mørt. Kok inn litt fløte! Du trenger ikke å tilsette jevning og lignende for den blir fyldig bare med fløte. Smak til med salt og pepper, fløten kan gjøre smaken mildere.

Denne herligheten var lunsjen min idag!
Knuste sesamfrø og fibrex i foodprosessor med revet ost og krydder.

1 kommentar
    1. Og kebaben vår uti hagen står.
      Uti hagen står.
      Og der skal vi bo både vinter og vår.
      Både vinter og vår.
      Og kebaben står uti hundrede år.
      Uti hundrede år.
      Oaiaiai boff boff.
      Oaiaiai boff.
      Og kebaben vår uti hagen står.
      Uti hagen står.
      Og der skal vi ligge i soveposen vår.
      I soveposen vår.
      Og kebaben står uti hundrede år.
      Uti hundrede år.
      Oaiaiai boff boff.
      Oaiaiai boff.
      Og kebaben vår uti hagen står.
      Uti hagen står.
      Og der skal vi ligge med nattkikkerten vår.
      Med nattkikkerten vår.
      Og kebaben står uti hundrede år.
      Uti hundrede år.
      Oaiaiai boff boff.
      Oaiaiai boff.
      Og kebaben vår uti hagen står.
      Uti hagen står.
      Og madrassene våre av mose består.
      Av mose består.
      Og kebaben står uti hundrede år.
      Uti hundrede år.
      Oaiaiai boff boff.
      Oaiaiai boff.
      Og kebaben vår uti hagen står.
      Uti hagen står.
      Og bindingsverket av raier består.
      Av raier består.
      Og kebaben står uti hundrede år.
      Uti hundrede år.
      Oaiaiai boff boff.
      Oaiaiai boff.
      Og kebaben vår uti hagen står.
      Uti hagen står.
      Og bindingsverk-fyllet av granbar består.
      Av granbar består.
      Og kebaben står uti hundrede år.
      Uti hundrede år.
      Oaiaiai boff boff.
      Oaiaiai boff.
      Og kebaben vår uti hagen står.
      Uti hagen står.
      Og raie-festene av bjørkenever består.
      Av bjørkenever består.
      Og kebaben står uti hundrede år.
      Uti hundrede år.
      Oaiaiai boff boff.
      Oaiaiai boff.
      Og kebaben vår uti hagen står.
      Uti hagen står.
      Og der skal vi brenne et bittelite bål.
      Et bittelite bål.
      Og kebaben står uti hundrede år.
      Uti hundrede år.
      Oaiaiai boff boff.
      Oaiaiai boff.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg