Krumkaker hører med til jul og multekremen..♡
Har forsøkt å ordne en oppskrift som smaker godt og gir sprø kaker.
Dette trenger du:
3 egg
3 store ss tagatesse
3 ss sesammel
6 store ss mandelmel
3 ss creme fraiche/rømme
3 store ss smør
6 ts fiberhusk/psyllium
3 ts kardemomme
1 ts salt
Slik gjør du det
Visp egg, tagatesse og creme fraiche til en klumpefri blanding. Smelt smøret å tilsett i røra.
Tilsett resterende ingredienser.
Den skal være litt tykkere enn vaffelrøre.
La blandingen svelle i noen minutter.
Stekes i smurt jern på svak varme. Tagatesse tåler ikke så høy varme så her må du prøve deg
Når kakene er gyldne tar du kakene ut av jernet og ruller de sammen/legger de over et glass/ bruker redskap til å lage kremmerhus.
Legg på rist til de er helt kalde.
Disse smaker best helt avkjølt.
Perfekt til multekremen.
La krumkakene stå frem på benken til dagen etter og oppbevares i en helt tett boks.
#krumkaker #julebakst #lavkarbo
Ser kjempe godt ut! 😀
takk for det 😉
Hei!
Vet du om jeg kan bytte ut tagatessen med sukrin gold? Jeg er ikke glad i tagatesse.
Kirsti: det kan du helt sikkert:)
Bruker du avfettet mandelmel?Så godt ut:)
birthe ejankowski: nei, aldri:)
Holder disse seg godt? Kan jeg lage de nå med tanke på julen? Smaker de godt? De ser så gode ut!
Kjersti Edland: de e kjempegoe, men vent litt t nermere jul 🙂
Hvordan jern steker du i? må mann ha krumkakejern?:)
henriette: ja dessverre:l
Hei 😊 Jeg lagde de i går, ble kjempe gode på smak, men fikk de ikke sprø? Vet du hva som gjør at de blir sprø? Kan jeg ha tatt for mye/lite av noe?
Sunniva: hei. La de ligge åpent en dag t i skål 🙂 hadd du dem tynne nok?
Hei 🙂 Bruker du et vanlig elektrisk krumkakejern? Må bare prøve denne oppskriften ❤️
Irene: Heisann;) Ja det stemmer vettu.
Mener du at jeg kan vispe egg, søtning og rømme for hånd ELLER i en mixmaster til eggedosis først?