Tortillas/lefser – Lavkarbo

 

 Tortillas – laget som quesedillas fylt med ost, salsa og tacokjøttdeig. 

 

 

 

INGREDIENSER

2 egg

80 g sesammel 

30 g kokosmel

80 g mandelmel 

1 ts bakepulver 

1 ts salt 

3-4 ss fiberhusk 

1 ts søtning  (natreen flytende)

2 1/4 dl kokende vann 

Litt olje

TILBEREDNING

Sikt mandelmelet og kokosmelet så blandet du alt det tørre i en miksmaster eller food prosessor.

Tilsett egg og miks godt sammen. 

Kok opp vannet og tilsett, miks til en smidig deig. Tykningsgraden på fiberhusk kan variere veldig, blir deigen for kompakt tilsetter du mer kokende vann.

 Er deigen for bløt tilsetter du litt ekstra fiberhusk og sesammel.

Smak til med søtningsmiddel og salt. 


 

Slik ser deigen ut når den er ferdig. 

Finn frem 2 bakepapir, kjevle og litt olje.  Del opp i 10 deiger, rull sammen til en bolle og kna sammen  litt olje på deigen. Legg deigen på bakepapir og deretter legger du et annet oppå. Kjevle ut deigen så tynn som mulig.

Dette var den absolutt enkleste måten å gjøre det på.  Prøvde å steke på takke og panne, ble bare klissete. Så stekte de på 200 °c i ca 6 minutter midt i ovnen. 

Ferdig resultat!! ♡

Disse er like perfekte til taco som til pizzabunn og lefseruller. 

 

25 kommentarer

Siste innlegg