S u p e r d i g g
“Pølsebrød” eller pølse i brød..?
Brukte oppskriften på tortillas og tilsatte litt olje i deigen underveis i mikseren.
Dette trenger du:
3 egg
2 ts salt
1 ts søtning
3 dl sesammel
1 dl mandelmel
2 ts bakepulver
4 ss fiberhusk/psyllium
0.5 dl olje
2.5 dl kokende vann
Slik gjør du det:
Du kan mikse for hånd om du ikke har food prosessor eller miksmaster.
Bland alt det tørre i en miksmaster eller food prosessor, tilsett søtning, ett og ett egg.
Bland dette godt sammen, så tilsetter du kokende vann litt og litt.
Smak til underveis med salt og søtning.
Se an hvor tykk deigen blir om du trenger mer sesammel/vann.
Tilsett olje på slutten og lag en smidig deig.
● Tips til utbaking! Ha olje på benken, del opp i passende deiger og jobb inn oljen. Deigen skal være litt klissete ellers blir den for kompakt. Lag pølser av deigen og surr rundt pølsene. Jeg brukte ostegrill, det var de jeg hadde tilgjengelig, noe høyt karboinnhold men de er glutenfri og metter mye pga høyt fettinnhold.
Stek på midterste rille på 225°c og varmluft i ca 10 minutter, følg med de.
Om du ønsker en annen type så kan du tilsette ønsket krydder å rett og slett lage pinnebrøddeig av det.
Jeg dyppet de i hvitløksdressing og sukkerfri ketchup.
● Du kan fint erstatte sesammel og mandelmel med noe annet om du vil, noen liker soyamel. Liker godt sesammel og mandelmel for da blir det en fin blanding av smaker siden sesammel har litt “sterk” smak.
Oppskriften på tortillas finner du her:
http://m.meglerfru1.blogg.no/1485466676_tortillaslefser__lavkarbo.html
Det skal jeg prøve, er lei av å ikke kunne finne pølsebrød uten hvetemel og sukker på butikken 🙂
Så gode de så ut! 🙂
Iselin Renée: virkelig GENIALT ????
Er både mandelmel og sesammel de fedtreducerede varianter fra funktionel mad? eller har du selv malet melet af mandler og sesamfrø?
Louise: Sesammel, kjøper helst ferdigmalte mandler 🙂