Gulrotkake Glutenfri/sukkerfri (lavkarbo)

 

Mmmm… w o w   sier jeg bare!

Det her var helt fantastisk godt.

Jeg vil mer enn gjerne dele oppskriften.

 

Dette trenger du:

6 egg

7 ss tagatesse/annen søtning 

3 ts kanel

4 ss kokosmel 

6 ss mandelmel 

2 ts bakepulver 

2-3 små gulrøtter 

70 g smør

 

Fyll:

300 g kremost

6 ss tagatesse/søtning 

1/2 ts vaniljepulver/vaniljeessens 

70 g smør ( romtemperert)

 

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 180°c, finn frem et stekebrett og sett utover muffinsformer.

Skill eggeplommen fra eggehviten, miks eggehviten stiv og så tilsetter du søtning.

Tilsett eggeplommene etter du har mikset i noen minutter til en luftig masse.

Bland alt det tørre sammen og sikt forsiktig inn i eggedosisen. Smelt smøret og finriv gulrøttene. (Viktig at gulrøttene er finrevet pga kort steketid)

Vend inn smeltet smør og gulrøttene til slutt. 

Fordel utover muffinsformene og stek på midterste rille i ca. 15 minutter. 

Mens muffinsene steker kan du lage smørkremen. 

Tilsett alle ingrediensene og miks til en luftig, klumpefri masse. 

Avkjøl på rist og ha på smørkremen. 

 

Om du skal bruke springform anbefaler jeg 22 cm – og ca. 25 minutter steketid.

 

 

Anbefales virkelig!!😍

 

15 kommentarer

Siste innlegg