Hjemmelaget sjokolade (sukkerfri/lavkarbo)

  

Lite som slår hjemmelaget mørk sjokolade, konsistensen er langt bedre enn vanlig kjøpt sjokolade.

Dette trenger du:

100 g Rå kakao (økosjokolade/Helsekost)

50 g Kokosfett ( cocosa, lign)

120 g Fibersirup Clear (helsekost)

2 ss flytende natreen/stevia

2 ts vaniljepulver 

 

Slik gjør du det:

Kok opp en kjele men vann, trekk kjelen til sides, å finn frem en bolle. 

Ha kakoen og fettet i bollen og smelt i vannbad. Det tar litt tid til den er helt smeltet, for all del ikke smelt i mikro/direkte i kjelen, for kakaoen tåler lite varme. 

Kakaoen smelter på 32 °c.

Tilsett Fibersirup, vanilje og smak til med søtningsmiddel. 

Rør godt sammen, å hell i former og sett kjølig. 

Innen en time har du mørk deilig hjemmelaget sjokolade. Oppbevares kjølig- kan stå i et par uker uten problemer. 

Godt tips er å tilsette f.eks. hasselnøtt, granola, tørket frukt, peanøtter, havsalt, peppermynteolje, chili, pistasj osv. 

 

Dette er en sjokolade som passer meget godt til kaffen. 

 

Enkelt og sykt digg!☆

9 kommentarer
    1. Kakao og cocosa blir ikkje flytande. Kva har eg gjort feil, for varmt vannbad? Kor lenge går det før den smelter?

    2. På flasken med fibersirup står det: ‘kan viker avførende ved stort inntak. Anbefalt maksimalt daglig inntak: 30 gram’. Har du erfaringer rundt denne advarselen?

    3. I oppskriften står det rå kakao. Denne brukte vi, men skjønner etterhvert at det ikke skal være kakaopulver, men noe annet. Ble litt dyrt å finne ut etterhvert 😅

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg