Lite som slår hjemmelaget mørk sjokolade, konsistensen er langt bedre enn vanlig kjøpt sjokolade.
Dette trenger du:
100 g Rå kakao (økosjokolade/Helsekost)
50 g Kokosfett ( cocosa, lign)
120 g Fibersirup Clear (helsekost)
2 ss flytende natreen/stevia
2 ts vaniljepulver
Slik gjør du det:
Kok opp en kjele men vann, trekk kjelen til sides, å finn frem en bolle.
Ha kakoen og fettet i bollen og smelt i vannbad. Det tar litt tid til den er helt smeltet, for all del ikke smelt i mikro/direkte i kjelen, for kakaoen tåler lite varme.
Kakaoen smelter på 32 °c.
Tilsett Fibersirup, vanilje og smak til med søtningsmiddel.
Rør godt sammen, å hell i former og sett kjølig.
Innen en time har du mørk deilig hjemmelaget sjokolade. Oppbevares kjølig- kan stå i et par uker uten problemer.
Godt tips er å tilsette f.eks. hasselnøtt, granola, tørket frukt, peanøtter, havsalt, peppermynteolje, chili, pistasj osv.
Dette er en sjokolade som passer meget godt til kaffen.
Enkelt og sykt digg!☆
hei. skal det være rå kakaomasse eller pulver i denne? 🙂
tonje: rå kakao 🙂
Hei!
Ser nyyydelige ut 👍 Lurer på om du bruker cocosa med eller uten smak?
Bjørg: hei bruke uten smak. Ellers bruke æ smør 🙂
Kakao og cocosa blir ikkje flytande. Kva har eg gjort feil, for varmt vannbad? Kor lenge går det før den smelter?
Bjørg: hmm ikke godt å si. Kordan gikk d egentlig ?
På flasken med fibersirup står det: ‘kan viker avførende ved stort inntak. Anbefalt maksimalt daglig inntak: 30 gram’. Har du erfaringer rundt denne advarselen?
Hei. Man spise ikke i så store mengder, har ikke merka nåkkå på fibersirup vi i hvert fall.
I oppskriften står det rå kakao. Denne brukte vi, men skjønner etterhvert at det ikke skal være kakaopulver, men noe annet. Ble litt dyrt å finne ut etterhvert 😅