Salte kjeks glutenfri (lavkarbo)

S P R Ø deilige kjeks!

 

Dette trenger du:

2 egg

2 dl sesammel 

2-3 ss fiberhusk 

1 dl sesamfrø 

1/2 dl vann

2-3 ss Olje

Salt

Litt søtning

Ønsket krydder

Havsalt til toppen

 

 

Slik gjør du det: 

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle, smak til med salt og søtning. Kna deigen godt sammen å ha litt olje på deigen når du er ferdigknadd.  

Om du ønsker kan du bruke en miksmaster.(smidigere deig)

Tilsett litt og litt olje når du blander. 

 

Lag en pølse av deigen å del opp i like store biter.

Ta et bakepapir å legg den ferdigoppskjærte deigbiten på og ta et annet bakepapir over. Bruk litt olje på begge bakepapirene slik at de ikke går i oppløsning og sitter fast i papiret.

 Kjevle ut til ganske tynne kjekser, legg på en stekeplate med bakepapir på. Pensle med vann, stikk noen hull med en gaffel og ha på ønsket krydder og litt salt.

Stekes på 170°c og varmluft i ca 15 minutter på midterste rille. 

Avkjøles i noen minutter etterpå.

Kan brukes til mange forskjellige retter,

Veldig gode med kremoster, brie og solbær og til salmalaks limemarinert med rømme og chili, oppskriften på det finner du her:

http://m.meglerfru1.blogg.no/1488049180_limemarinert_salmalaks_med_chili_og_vrlk.html

 

 

Mmmm enkel ost og kjeks

8 kommentarer
    1. lagde idag også! skikkelig gode, ordna dem større idag for å bruke som knekkebrød ?? funka fantastisk istedenfor Brisklignende knekkebrød som jeg har spist meg lei på.

    2. Hei.
      Maler du ditt eget sesam mel eller kjøper ferdig ?
      Fantastisk mange flotte oppskrifter du har.
      Ingunn

    3. Disse her er bedre enn noen andre kjeksoppskrifter jeg har prøvd. De holder seg lenge i kjeksboksen min også. Lavkarbo ost&kjeks. Hurra!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg