Musli – glutenfri og sukkerfri (lavkarbo)

Musli… ♡ 

Det finnes massevis av forskjellig typer, men dessverre er de fleste proppfulle av sukker. 

 

Dette trenger du:

50 g Linfrø

30 g Gresskarkjerner 

30 g Hasselnøtter 

50 g Mandler

50 g Kokosflak (helsekost)

30 g Sesamfrø 

30 g Fibrex/kruskakli

70 g Fibersirup Clear  (helsekost)

 En dæsj søtning  ( natreen flytende)

1 ts vaniljepulver 

Litt olje

 1 dl Vann 

 

Slik gjør du det:

Grovmal eller skjær opp mandler og hasselnøtter, blandes sammen med gresskarkjernene, linfrø, Kokosflak, vaniljepulver  og fibrex. 

Du kan enten riste de i stekepanne eller stekes i ovnen på 200 °c i ca 15 min. 

Bland sammen vann, søtning, Fibersirup og olje.  Fordel dette utover frøblandingen på et bakepapir eller rør det sammen i stekepanne. 

Steker du i ovnen bør du røre litt av og til å passe på så det ikke blir brent. 

Smak til med søtt.

Supergodt til smoothie og yoghurt. 

Oppbevares i en tett boks. 

Det virker litt rart å bruke disse ingrediensene til musli, men ved lett karamelisering passer det kjempegodt! 

 

9 kommentarer

    1. Hei,
      Jeg prøver å få kontakt med deg i forbindelse med en potensiell sponsing. 🙂 Ta gjerne en titt på siden vår og kom tilbake til meg på mailadressen i kommentaren.
      Mvh Julie, VIK Jewellery

    2. Hei er allergisk mot hasselnøtter og valnøtter. Hva kan jeg bruke i oppskrifter som denne, og andre i steden for.

    3. Hei
      Fantastiske retter du legger ut 😊 Jeg lurte på en ting. Når det ikke står antall pers på en rett (som f.eks frokost muffins) så er blir det 6 stk av de. Betyr det at det da spises 6 stk? eller fordeles på flere måltider?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg