Indisk butter chicken (glutenfri/sukkerfri/lavkarbo)

 

Dette er en fantastisk rett, med masse spennende smaker blandet sammen.

Denne versjonen er litt tidkrevende, men absolutt verdt det.

Dette trenger du:

Marinade:

3 hvitløksfedd 

30 g fersk ingefær 

1 ts salt

3 ts tandori masala/ garam masala

2 ts chilipulver 

3 ts gurkemeie 

2 ss olje

3 ss sitronsaft

2 ts søtning 

2 dl tyrkisk yoghurt/naturell yoghurt 

 

Saus:

3 hvitløksfedd

30 g fersk ingefær 

2 ts kardemomme 

4 ts koriander 

3 ts chilipulver 

3 ts gurkemeie 

4 ss sitronsaft 

2 nellikspiker

2 ts pepper 

3 ts karri

3 ts paprikapulver

4 ts tandori masala/ garam masala 

1 dl tomatpuré 

1 ss søtning

2 dl fløte

100 g smør

Litt olje

 

Slik gjør du det:

Marinade:

Kjør hvitløksfedd, litt vann, salt og ingefær i en blender/foodprosessor. 

Tøm blandingen over hele kyllingfileter. 

Bland yoghurt, søtning, krydder og sitronsaft sammen i en bolle. Tøm dette over kyllingfiletene å bland godt. Ta over plastfolie å la det stå kjølig i noen timer. 

 

Saus:

Kutt hvitløk og ingefær i småbiter, stek dette med litt olje i noen minutter. Tilsett krydderet og litt smør, stek forsiktig i noen minutter på svak varme. Tilsett tomatpuré og sitronsaft. Bland godt sammen, mens du tilsetter litt mer smør. Tilsett resten av smøret og fløten og smak til med søtning. Etter du har kokt dette i noen minutter  siler du blandingen over i en kjele, slik at det blir en fin glatt saus uten klumper. 

Smak til med krydder og søtning etter det du liker.

 

Forvarm ovnen på 250°c , legg den marinerte kyllingen på et bakepapir. Stekes på midterste rille i ca 10 minutter. Avkjøl kyllingen litt å del opp i mindre biter og tilsett i sausen. 

Server med salat, blomkålris og en dæsj rømme. 

Nydelig indisk mat ♡

 

 

 

 

11 kommentarer

Siste innlegg