Dette har vært en familiefavoritt i alle år, husket farfaren min mistet forma rett i gulvet en gang fordi den var så varm, minner fra barndommen og god mat.
Ildfastforma er hinnsides varm, å ostesufflé skal serveres med en gang.
Vi har alltid brukt Kjøttpølse i vår oppskrift.
Dette trenger du:
7 egg
500 g Jarlsberg
4-5 kjøttpølser
2,5 dl fløte
200 g kremost
1 ts johannesbrødkjernemel (kan sløyfes)
Salt
Pepper
Malt muskatnøtt
Slik gjør du det:
Sett ovnen på 180°c
Skill eggeplommen fra eggehviten, stivpisk eggehvitene mens du finner en kjele.
Tilsett kremost og fløte i kjelen, rør slik at det blir en klumpefri masse.
Tilsett muskatnøtt, salt og pepper å smak til. Viktig at blandingen smaker litt.
Rør ut 1 ts jbkm i litt vann og tilsett i sausen om du syns den er for tynn.
Kok dette i noen minutter.
Rasp osten og kutt pølse i terninger, tilsett ost og pølse i hvitsausen. Bland til slutt inn eggeplommene.
Vend forsiktig inn eggehvitene i sausblandingen og ha over i ei smurt ildfast form.
Stek på nederste rille i ca 60-65 minutter.
Lag salat og ønsket tilbehør mens suffleen steker.
Oppskrift på proteinrundtykker finner du her:
http://m.meglerfru1.blogg.no/1488454136_proteinrundstykker_glutenfri__lavkarbo.html
(Veldig gode hvis man deler de opp i mindre biter å rister de i brødristeren.)
Det ser ikke godt ut, men heldigvis er det smaken som teller.