Utrolig godt, litt tidkrevende,
men absolutt verdt det.
Dette trenger du:
1 stor løk
2 fedd hvitløk
5-600 g kjøttdeig
2 ts persille
Litt olje til steking
2 ts basilikum eller aller helst frisk basilikum (noen blader)
1 ts salt
1 boks hakket tomat
2 ss tomatpuré
2 ts oregano
1 ts søtning (kan sløyfes)
2 ts pepper
Litt kanel
2 buljongterninger
1 dl vann
Pastinakk/Sellerirot
Hvitsaus:
3 store ss Philadelphia/annen kremost
1-1/2 dl fløte
Litt salt
Litt pepper
Litt malt muskatnøtt
Slik gjør du det:
Kutt løk og hvitløk i småbiter og fres i litt olje.
Tilsett kjøttdeigen å stek til den er litt brun.
Tilsett tomatpuré, hakket tomat, ferdigblandet buljongterninger og vann og krydderet.
Kok dette i noen minutter, smak til om du ønsker mer krydder. La kjøttblandingen trekke i ca 20 minutter, mens du venter lager du hvitsaus.
Hvitsaus:
Ha Philadelphia og fløten i en kjele, kok i noen minutter, tilsett salt, pepper og muskat- smak til. Ta en ostehøvel og ordne tynne skiver med pastinakk/sellerirot. Kok dette til pastinakken/sellerirota er mør.
Hell kjøttblandingen over i en ildfast form, fordel hvitsaus oppå kjøttblandingen og ha på godt med ost på toppen.
Stekes på midterste rille i ca 20-25 minutter på 200°c og varmluft.
Lag salat mens moussaken stekes.
Fetaost passer godt til.
Ser kjempe godt ut!
????
Hva om en ikke har varmluftsovn?
hvor lenge skal den stekes og på hvor mange grader?
Vil helst være anonym: du får prøve dæ frem:)