Moussaka – glutenfri (lavkarbo)

 

 

Utrolig godt, litt tidkrevende,

men absolutt verdt det. 

 

Dette trenger du:

1 stor løk

2 fedd hvitløk 

5-600 g kjøttdeig 

2 ts persille 

Litt olje til steking

2 ts basilikum eller aller helst frisk basilikum  (noen blader)

1 ts salt 

1 boks hakket tomat

2 ss tomatpuré 

2 ts oregano 

1 ts søtning  (kan sløyfes)

2 ts pepper 

Litt kanel

2 buljongterninger 

1 dl vann

Pastinakk/Sellerirot

 

Hvitsaus:

3 store ss Philadelphia/annen kremost 

1-1/2 dl fløte

Litt salt

Litt pepper 

Litt malt muskatnøtt 

 

Slik gjør du det:

Kutt løk og hvitløk i småbiter og fres i litt olje.

Tilsett kjøttdeigen å stek til den er litt brun.

Tilsett tomatpuré, hakket tomat, ferdigblandet buljongterninger og vann og krydderet. 

Kok dette i noen minutter, smak til om du ønsker mer krydder. La kjøttblandingen trekke i ca 20 minutter, mens du venter lager du hvitsaus.

Hvitsaus:

Ha Philadelphia og fløten i en kjele, kok i noen minutter, tilsett salt, pepper og muskat- smak til. Ta en ostehøvel og ordne tynne skiver med pastinakk/sellerirot. Kok dette til pastinakken/sellerirota er mør. 

 

Hell kjøttblandingen over i en ildfast form, fordel hvitsaus oppå kjøttblandingen og ha på godt med ost på toppen. 

 

Stekes på midterste rille i ca 20-25 minutter på 200°c og varmluft. 

 

Lag salat mens moussaken stekes. 

Fetaost passer godt til. 
 

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg