Utrolig godt, litt tidkrevende,
men absolutt verdt det.
Dette trenger du:
1 stor løk
2 fedd hvitløk
5-600 g kjøttdeig
2 ts persille
Litt olje til steking
2 ts basilikum eller aller helst frisk basilikum (noen blader)
1 ts salt
1 boks hakket tomat
2 ss tomatpuré
2 ts oregano
1 ts søtning (kan sløyfes)
2 ts pepper
Litt kanel
2 buljongterninger
1 dl vann
Pastinakk/Sellerirot
Hvitsaus:
3 store ss Philadelphia/annen kremost
1-1/2 dl fløte
Litt salt
Litt pepper
Litt malt muskatnøtt
Slik gjør du det:
Kutt løk og hvitløk i småbiter og fres i litt olje.
Tilsett kjøttdeigen å stek til den er litt brun.
Tilsett tomatpuré, hakket tomat, ferdigblandet buljongterninger og vann og krydderet.
Kok dette i noen minutter, smak til om du ønsker mer krydder. La kjøttblandingen trekke i ca 20 minutter, mens du venter lager du hvitsaus.
Hvitsaus:
Ha Philadelphia og fløten i en kjele, kok i noen minutter, tilsett salt, pepper og muskat- smak til. Ta en ostehøvel og ordne tynne skiver med pastinakk/sellerirot. Kok dette til pastinakken/sellerirota er mør.
Hell kjøttblandingen over i en ildfast form, fordel hvitsaus oppå kjøttblandingen og ha på godt med ost på toppen.
Stekes på midterste rille i ca 20-25 minutter på 200°c og varmluft.
Lag salat mens moussaken stekes.
Fetaost passer godt til.
Ser kjempe godt ut!
????
Hva om en ikke har varmluftsovn? 😅 hvor lenge skal den stekes og på hvor mange grader?
Vil helst være anonym: du får prøve dæ frem:)