H e r r e min j u l e d a g 👐
Helt fantastisk kombinasjon av smaker, trøffelkremen gjør dette til en kake/cupcake som passer utmerket til nykokt kaffe.
Dette trenger du:
2 egg
120 g tagatesse
1/2 dl kokosmel
1/2 dl mandelmel
1/2 ts vaniljepulver
2 ts bakepulver
4 ss kakao
Litt salt
100 g smeltet smør
Sjokoladetrøffelkrem:
70 g smør
1 1/2 dl fløte
100 g lys sukkerfri sjokolade
100 g mørk sukkerfri sjokolade
2 ss sterk kaffe
30-50 g tagatesse (smak deg frem)
1/2 ts vaniljepulver
Pisk en luftig eggedosis, smelt smøret i en kjele og bland alt det tørre.
Tilsett det tørre sammen med eggedosisen. Rør slik at alt blir en jevn blanding. Om blandingen blir litt tykk kan du tilsette litt fløte. Tilsett det smeltede smøret til slutt i røra. Ikke rør den helt inn, for det er viktig ifht konsistens.
Ha dette i en liten form, eller muffinsformer. Jeg brukte en ildfastform med bakepapir å ordnet en ganske liten men høy “dunge”. Når den stekes flyter den litt utover, eller lager porsjoner i muffinsformer.
Stek på 170°c i ca 25 minutter, viktig at du ikke steker den for lenge. Den skal være litt klissete inni.
Sjokoladetrøffelkrem:
Kok forsiktig opp fløte og smør, trekk fra plata å tilsett sjokoladen, rør godt. Tilsett vaniljepulver, kaffe og tagatesse. Smak til med tagatesse om hvor søt du ønsker den. Bruker du 86% kakao vil du sikkert trenge litt ekstra pga bitterheten.
Rør godt sammen å sett kjølig i noen timer.
Du kan smøre kremen på eller ha den i en sprøytepose.
Denne trøffelkremen passer helt perfekt til peanøttbunn.
Oppskriften finner du her på sjokoladetrøffelkake med peanøttebunn.
Ser kjempe godt ut! 😀
Så utrolig søt muffins. Den så veldig god ut 🙂
Takk for det, smakte helt magisk??