Lavkarbopizza med blomkålbunn (den beste!!)

 

Dette høres jo helt sært ut, men neida kjempegodt er det faktisk.

Dette trenger du:

1 stor blomkål

2 ss fiberhusk 

150-200 g ost

2 egg

1 stor ss Philadelphia 

1 ts salt 

 

Slik gjør du det:

Kjør blomkålen i en foodprosessor, slik at alt er finknust. 

Kok blomkålen i en kjele i noen minutter. 

Ha blomkålen i et rent kjøkkenhåndkle, sil og klem ut alt av vann, vær obs på at det kan være varmt. Klem ut så mye væske som du får til, for dette er nemlig “hemmeligheten” bak en god blomkålpizza – få ut vannet av blomkålen. 

 

Ha blomkålen tilbake i food prosessoren. 

Tilsett osten og kjør blandingen godt mens du har i ett og ett egg. Tilsett deretter Philadelphia og salt. Kjør massen en liten stund å tilsett litt og litt fiberhusk/psyllium. 

Kjør massen til en smidig deig. 

Sett ovnen på 230°c og varmluft. 

Finn frem 2 bakepapir, ta det ene å legg deigen på bakepapiret, ta litt olje på det andre bakepapiret å legg over deigen. Kjevle ut en fin deig i ønsket tykkelse.

Stekes på midterste rille i ca 20 minutter før du steker den igjen med fyllet på. Den blir fastere ved forhåndssteking. 

 

4 kommentarer

Siste innlegg