Vafler med bærkrem – sukkerfri/glutenfri (lavkarbo)

 

 

 

Dette trenger du:

4 egg

Søtning

3 ss rømme/kremost

1 ts salt

2 ts bakepulver 

1 ts kardemomme 

1 ts vaniljepulver/dråper

50-100 g mandelmel

1 – 1 1/2 ss fiberhusk/ psyllium

 

Bærkrem:

1 dl fløte 

1 ss Crème Fraiche 

Søtning 

Bær 

 

Slik gjør du det:

Bland egg og kremost/rømme godt sammen med visp. 

Tilsett resterende ingredienser utenom fiberhusk/psyllium. 

Rør godt og smak til med søtning. Variere veldig på hvor mye du trenger pga det finnes så mange forskjellige og med forskjellig søtningsgrad. 

Visp inn fiberhusk å la røren svelle i noen minutter. De skal æse i vaffeljernet. 

Bærkrem:

Tin/kok bærene litt så de ikke er helt frosne. (Du kan selvfølgelig bruke ferske bær. )

Pisk krem og rør inn creme fraiche, smak til med søtningsmiddel. Brukte natreen flytende, jeg personlig liker ikke stevia/sukrinsmaken. Annen søtning som er god på smak er tagatesse. 

Bland bærene sammen med kremen, godt om det ikke er veldig søte, blandingen av søtt og surt på nystekte vafler smaker magisk! 

Brukte skogsbærblanding fra Rema. 

Bærkrem kan spises alene eller brukes i kaker og lignene. 

8 kommentarer

Siste innlegg