Meksikansk tomatsuppe – glutenfri (lavkarbo)

 

Dette trenger du:

1 halv kinesisk hvitløk (1 båt vanlig hviløk)

1 stor gul løk

1 boks hakket tomat

4 ss tomatpurè

3 ss olje

3 buljongterninger

4 dl vann

1 dl fløte / melk

2 ts salt

2 ts pepper

1-2 ts søtning

Litt persille

1 ss Spisskummen 

1 ts Chili

1/2 ts kajennepepper 

Slik gjør du det:

Stek løk og hvitløk blank i olje. Tilsett tomatpurè og hakket tomat og stek videre på middels varme.

 

Bland og rør ut buljongterninger i varmt vann og tilsett i blandigen. Tilsett fløte, salt, pepper, persille, chili, Spisskummen, søtning og kajennepepper. 

 

(søtning er viktig for å få riktig smak. jeg bruker flytende natreen på slike ting) smak til!

 

Kok dette i noen minutter til, tøm over i en kjele og ta frem stavmikser og mos alt sammen i kjelen.

Ønsker du en mildere suppe så tilsetter du mer fløte/melk.

suppen er ferdig og klar til servering! 

Stekte kjøttdeig og hadde oppi like før servering og ost i terninger. 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg