Meksikansk tomatsuppe – glutenfri (lavkarbo)

 

Dette trenger du:

1 halv kinesisk hvitløk (1 båt vanlig hviløk)

1 stor gul løk

1 boks hakket tomat

4 ss tomatpurè

3 ss olje

3 buljongterninger

4 dl vann

1 dl fløte / melk

2 ts salt

2 ts pepper

1-2 ts søtning

Litt persille

1 ss Spisskummen 

1 ts Chili

1/2 ts kajennepepper 

Slik gjør du det:

Stek løk og hvitløk blank i olje. Tilsett tomatpurè og hakket tomat og stek videre på middels varme.

 

Bland og rør ut buljongterninger i varmt vann og tilsett i blandigen. Tilsett fløte, salt, pepper, persille, chili, Spisskummen, søtning og kajennepepper. 

 

(søtning er viktig for å få riktig smak. jeg bruker flytende natreen på slike ting) smak til!

 

Kok dette i noen minutter til, tøm over i en kjele og ta frem stavmikser og mos alt sammen i kjelen.

Ønsker du en mildere suppe så tilsetter du mer fløte/melk.

suppen er ferdig og klar til servering! 

Stekte kjøttdeig og hadde oppi like før servering og ost i terninger. 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg